4,3(13)
Broilerimureke
1 h
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 40 min
Broilerimureke saa makua ja täyteläisyyttä päärynä-sinihomejuustotäytteestä! Herkullisen kanamurekkeen seuraksi valmistuvat uuniporkkanat kätevästi samalla pellillä.
Julkaistu 11.4.2014
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
400 gbroilerin jauhelihaa
1 kplmunaa
1 1/2 dljogurtti, maustamaton, a+, rasva 2,5 %, vähälaktoosinen
1/2 dlkorppujauhoja
2 rklsinappia
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria
Täyte
1 kplpäärynää
100 gsinihomejuustoa (rasvaa 30 %) (murennettuna)
3 rklpersiljaa (silputtuna)
Lisäksi
500 gporkkanaa
2 rkloliiviöljyä
1/2 tlsuolaa
1/2 tlrakuunaa (kuivattua)

Valmista broilerimureke ja uuniporkkanat näin:

Sekoita murekeainekset tasaiseksi massaksi. Levitä seos parin sentin paksuiseksi levyksi (20 x 30 cm) öljytylle leivinpaperille, uunipellille.

Kuori ja kuutioi päärynät. Levitä kuutiot, murennettu homejuusto ja persiljasilppu murekelevylle.

Käännä murekkeen reunat ylös niin, että täyte peittyy. Ummista murekkeen päät kostutetuin käsin.

Kypsennä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Kuori ja suikaloi porkkanat ohuiksi tikuiksi. Levitä porkkanat murekkeen ympärille, mausta ne öljyllä, suolalla ja rakuunalla.

Nosta uunilämpö 200 asteeseen, jatka kypsentämistä 15–20 minuuttia, kunnes porkkanat ovat hieman pehmenneet.

Tarjoa broilerimureke ja porkkanat kermaviilikastikkeen kanssa.

2 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.