Broilerimureke

1 h
4
2

Broilerimureke

Broilerimureke saa makua ja täyteläisyyttä päärynä-sinihomejuustotäytteestä! Herkullisen kanamurekkeen seuraksi valmistuvat uuniporkkanat kätevästi samalla pellillä.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 400 gbroilerin jauhelihaa
  • 1 kplmunaa
  • 1 1/2 dljogurtti, maustamaton, a+, rasva 2,5 %, vähälaktoosinen
  • 1/2 dlkorppujauhoja
  • 2 rklsinappia
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Täyte

  • 1 kplpäärynää
  • 100 gsinihomejuustoa (rasvaa 30 %) (murennettuna)
  • 3 rklpersiljaa (silputtuna)

Lisäksi

  • 500 gporkkanaa
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlrakuunaa (kuivattua)

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN40 min

Valmista broilerimureke ja uuniporkkanat näin:

Sekoita murekeainekset tasaiseksi massaksi. Levitä seos parin sentin paksuiseksi levyksi (20 x 30 cm) öljytylle leivinpaperille, uunipellille.

Kuori ja kuutioi päärynät. Levitä kuutiot, murennettu homejuusto ja persiljasilppu murekelevylle.

Käännä murekkeen reunat ylös niin, että täyte peittyy. Ummista murekkeen päät kostutetuin käsin.

Kypsennä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Kuori ja suikaloi porkkanat ohuiksi tikuiksi. Levitä porkkanat murekkeen ympärille, mausta ne öljyllä, suolalla ja rakuunalla.

Nosta uunilämpö 200 asteeseen, jatka kypsentämistä 15–20 minuuttia, kunnes porkkanat ovat hieman pehmenneet.

Tarjoa broilerimureke ja porkkanat kermaviilikastikkeen kanssa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä