


Broileria yrttivoikastikkeella
Tee terävällä veitsellä rintafileiden pintaan ristikkäisiä viiltoja, ei kuitenkaan fileiden läpi. Sekoita öljyyn hunaja, hienonnettu valkosipuli, timjami, merisuola ja mustapippuri. Sivele fileet mausteseoksella kauttaaltaan. Kuumenna parilapannu ja nosta puolet rintafileistä pannulle. Paista fileitä noin 5 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes ne ovat täysin kypsiä. Nosta fileet lautaselle ja peitä foliolla. Paista loput kaksi samalla tavalla. Voit myös ruskistaa fileet pannussa ja paistaa ne kypsiksi 200-asteisessa uunissa. Valmista kastike. Pane kattilaan vesi ja hienoksi hakatut persilja ja timjami. Kiehauta. Lisää voi ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen koko ajan vatkaten. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Kokoa valmiit annokset. Asettele lautasen toiselle reunalle kevätvihanneksia, nosta filee kasviksille ja lorauta lautaselle yrtti-voikastiketta. Tarjoa heti.