Maku

Broileria normandilaisittain

30 min
0
0

Broileria normandilaisittain

MU
GL
0
0
Teksti Marja Samuli
Kuvat Sari Tammikari
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 1000 gbroilerin koipi-reisiä
  • 3 rkljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)

Lisäksi

  • 1 kplomenaa
  • 1 kplpunasalaattia eli punasikuria
  • 50 gtatteja
  • 1 1/2 dlkuivaa siideriä (omena)
  • 2 1/2 dlranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlvalkopippuria

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Kuivaa koipipalat talouspaperilla ja mausta niiden pinta myös nahan alta suolalla ja pippurilla.
Sulata paistinpannulla margariinia ja paista koipipaloja pannulla noin 10 minuuttia välillä käännellen, kunnes pinta on saanut kauniin kullanruskean värin.
Nosta koipipalat uunivuokaan ja pane uuniin 175 asteeseen noin 20 minuutiksi tai kunnes palat ovat kypsiä, eli niitä pistettäessä sisältä valuva neste on kirkasta.
Irrottele sikurin lehdet toisistaan ja huuhdo lehdet. Keitä lehtiä pari minuuttia suolalla maustetussa vedessä ja kumoa valumaan siivilään.
Kuori ja suikaloi omena ja paista paloja pannulla margariinissa pari minuuttia. Nosta sivuun.
Pane pannulle nokare margariinia ja pienityt sienet ja paista ne kypsiksi. Lisää pannulle omenapalat, sikurin lehdet, kypsät broileripalat, neste ja ranskankerma.
Kuumenna sekoittaen vielä noin 3–4 minuuttia. Maista, mausta makusi mukaan suolalla ja valkopippurilla ja nosta tarjolle.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä