Maku

Broileria cordon bleu

30 min
3.6
1

Tuhti, juustolla ja kinkulla täytetty cordon bleu valmistuu perinteisesti vasikanpaistista, mutta herkkuleike onnistuu myös broilerinfileestä.
Tulosta
Teksti Peter Dörig, Jasmin Latva-Koivisto
Kuvat Timo Pyykkö

Ainekset (4 annosta)

  • 600 gmaustamattomia broilerinfileitä (4 kpl)
  • 40 gilmakuivattua kinkkua (4 viipaletta)
  • 4 kpljuustoa (rasvaa 25-35 %) (viipaletta, maukasta juustoa, esim. Vilho tai SavuHilma)
  • 1/2 tlsormisuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria

Paistamiseen

  • 3 rklvoita

Leivittämiseen

  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 kplmunaa
  • 1 dlkorppujauhoja

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN10 min

Tee paksuista maustamattomista broilerinfileistä perhosleikkeitä. Viillä fileet auki kuin leikkaisit ne kahdeksi ohueksi pihviksi, mutta älä leikkaa loppuun asti.

Nuiji leikkeet ohuiksi kelmun alla. Laita taskuihin leikkeenkokoiset kinkkuviipaleet ja juustosiivut, mausta suolalla ja pippurilla.

Voitele pihvin reunat munalla ja taita tasku kiinni.

Kääntele leikkeet vehnäjauhoissa, vatkatussa munassa ja korppujauhoissa. Sulje tasku hammastikulla, ettei juusto valu pois paistaessa.

Paista leikkeet molemmin puolin runsaassa rasvassa, matalalla lämmöllä kypsiksi, noin 15 minuuttia.

Tarjoa cordon bleu -leikkeet kasvisten ja vihreän salaatin kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.6