Reseptin ainekset
16 palaa
1 kpl
patonkia
1 dl
oliiviöljyä
Rypälehyytelö
100 g
kivettömiä viinirypäleitä (punaisia)
1 1/4 dl
marjatäysmehua
1/2 dl
portviiniä (rubya)
1/2 dl
hyytelösokeria
1 rkl
tuoretta rosmariinia
Tarjoiluun
200 g
briejuustoa
1 rkl
tuoretta rosmariinia
Leikkaa patongista kovat päät pois. Leikkaa viipaleiksi. Voitele viipaleet öljyllä ja paahda niitä noin 5 minuuttia per puoli 225-asteisessa uunissa. Käännä leivät kerran paahtamisen aikana. Nosta leivät jäähtymään. Huuhtele viinirypäleet ja halkaise ne. Kiehauta kattilassa marjamehu ja portviini. Lisää kiehuvaan nesteeseen hyytelösokeri vähitellen koko ajan sekoittaen. Sekoita, kunnes liemi kirkastuu. Lisää liemeen halkaistut viinirypäleet ja rosmariininoksa ja jätä seos jäähtymään. Leikkaa brie viipaleiksi. Kokoa leivät. Asettele leiville pala juustoa. Lusikoi päälle rypäleseosta. Koristele rosmariinioksalla. Tarjoa heti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat