Maku

Brie-crostinit

20 min
LA
KA
4
0


 

Tulosta
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Antti Sepponen

Ainekset (16 palaa)

  • 1 kplpatonkia
  • 1 dloliiviöljyä

Rypälehyytelö

  • 100 gkivettömiä viinirypäleitä (punaisia)
  • 1 1/4 dlmarjatäysmehua
  • 1/2 dlportviiniä (rubya)
  • 1/2 dlhyytelösokeria
  • 1 rkltuoretta rosmariinia

Tarjoiluun

  • 200 gbriejuustoa
  • 1 rkltuoretta rosmariinia

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Leikkaa patongista kovat päät pois. Leikkaa viipaleiksi. Voitele viipaleet öljyllä ja paahda niitä noin 5 minuuttia per puoli 225-asteisessa uunissa. Käännä leivät kerran paahtamisen aikana. Nosta leivät jäähtymään. Huuhtele viinirypäleet ja halkaise ne. Kiehauta kattilassa marjamehu ja portviini. Lisää kiehuvaan nesteeseen hyytelösokeri vähitellen koko ajan sekoittaen. Sekoita, kunnes liemi kirkastuu. Lisää liemeen halkaistut viinirypäleet ja rosmariininoksa ja jätä seos jäähtymään. Leikkaa brie viipaleiksi. Kokoa leivät. Asettele leiville pala juustoa. Lusikoi päälle rypäleseosta. Koristele rosmariinioksalla. Tarjoa heti.

MITÄ PIDIT?
4