Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
MUURINPOHJALETUT RANSKALAISITTAIN

Bretagnelainen galette eli ranskalaiset muurinpohjaletut valmistetaan tattarijauhoista ja täytetään savulohella

2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 0 min

Bretagnelainen galette on ohut ja rapea tattarijauhoista valmistettu ohukainen, joka valmistuu mainiosti muurinpohjapannulla. Lopuksi se täytetään ja taitellaan kirjekuorimaiseksi paketiksi.

1.7.2025

Reseptin ainekset
6 annosta
4½ dl (300 g)
tattarijauhoja
1 tl
suolaa
8–10 dl
vettä
Täytteet
100 g
vihreitä pikkuparsoja (tai isoja pätkittynä)
300 g
savukalaa (esim. lohta tai siikaa)
150 g
cheddarjuustoa
6
munaa
¼ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
2 rkl
ruohosipulia hienonnettuna
kourallinen pinaattia
Paistamiseen
rypsiöljyä

Bretagnelainen galette – ohje:

  1. Sekoita tattarijauho, suola ja vesi tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan tekeytyä vähintään tunti, mielellään seuraavaan päivään jääkaapissa.
  2. Esivalmistele täytteet. Poista parsoista puumainen tyvi tarvittaessa. Keitä parsat nopeasti. Poista savukalasta ruodot ja paloittele kala. Höylää juusto viipaleiksi.
  3. Paista taikinasta ohukainen kerrallaan ohuita ja rapeita lettuja öljyssä kuumalla muurikalla tai isolla laakealla paistinpannulla. Jos letut hajoavat paistettaessa, taikina on liian löysää. Lisää siihen silloin hieman tattarijauhoa. Jos letuista taas tulee kovia, laimenna taikinaa vielä vedellä.
  4. Paista ohukainen kypsäksi kummaltakin puolelta. Laita sen jälkeen ohukaisen päälle juustoa ja savukalaa. Riko muna ohukaisen keskelle ja mausta suolalla ja pippurilla. Käännä letun reunat täytteen päälle niin, että siitä muodostuu nelikulmainen paketti. Jatka paistamista vielä hetken, kunnes kananmuna on sopivan hyytynyt ja juusto on sulanut.
  5. Viimeistele letut ruohosipulilla ja pinaatilla ja tarjoa pikkuparsojen kanssa.

Vinkki!

Voit vaihdella täytteitä oman maun mukaan, savukalan sijaan täytteeksi sopii myös perinteinen savukinkku.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt