Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää jauhot ja rouhittu valkopippuri ja anna kiehahtaa, älä ruskista. Kaada maito kattilaan koko ajan hyvin sekoittaen. Anna kiehua 5–10 minuuttia miedolla lämmöllä poreillen, koko ajan sekoittaen. Mausta valmis béchamel-kastike suolalla. •Myös muskottipähkinä sopii bécahamelin maustamiseen. •Toinen tapa valmistaa béchamelkastike: Mittaa kastikkeen aineet kattilaan, kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Hauduta 5–10 min.
•Kun vaihdat maidon kirkkaaseen liemeen (kasvis-, kala- tai kanaliemeen), on kyseessä kevyt ja raikas veloutèkastike. Kastikkeen liemivalinta määrittelee käyttötarkoituksen.
•Juustokastike: Lisää kastikkeeseen 150 g vahvan makuista juustoraastetta (emmentaali, gruyére, parmesaani).
•Sipulikastike: Lisää voissa tai öljyssä pehmitettyä sipuli- tai purjosilppua ja ruohosipulia kastikkeeseen.