Maku

Béchamel - vaalea peruskastike

20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
MU
3.5
3
Julkaistu: 7.1.2006


Ainekset (1 annosta)

  • 30 gvoita
  • 2 1/1 rklvehnäjauhoja
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 5 dlkevytmaitoa
  • 1/2 tlsuolaa
Tulosta

Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää jauhot ja rouhittu valkopippuri ja anna kiehahtaa, älä ruskista. Kaada maito kattilaan koko ajan hyvin sekoittaen. Anna kiehua 5–10 minuuttia miedolla lämmöllä poreillen, koko ajan sekoittaen. Mausta valmis béchamel-kastike suolalla. •Myös muskottipähkinä sopii bécahamelin maustamiseen. •Toinen tapa valmistaa béchamelkastike: Mittaa kastikkeen aineet kattilaan, kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Hauduta 5–10 min.

•Kun vaihdat maidon kirkkaaseen liemeen (kasvis-, kala- tai kanaliemeen), on kyseessä kevyt ja raikas veloutèkastike. Kastikkeen liemivalinta määrittelee käyttötarkoituksen.

•Juustokastike: Lisää kastikkeeseen 150 g vahvan makuista juustoraastetta (emmentaali, gruyére, parmesaani).

•Sipulikastike: Lisää voissa tai öljyssä pehmitettyä sipuli- tai purjosilppua ja ruohosipulia kastikkeeseen.

Béchamelkastike sopii mm. lasagneen, kohokkaiden pohjaksi, kuorruttamiseen, kalaruokien kastikkeeksi ja pinaattikastikkeeseen.
3 kommenttia