Kevyempi versio
Avolasagne valmistuu helposti ilman uunia: lado härkiskastike, lasagnelevyt ja revitty juusto kerroksittain
20 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 10 min
Avolasagne kootaan latomalla lautaselle kerroksittain tuorelasagnelevyjä, härkiskastiketta ja burrataa. Basilika ja kirsikkatomaatit viimeistelevät kokonaisuuden. Uunia ei tarvita ja juustokastikkeen keittämisen voit unohtaa!
Reseptin ainekset
4 annosta
250 g (6kpl)
tuorelasagnelevyjä
250 g
härkistä (esim. umami)
1 tlk (400 g)
pastakastiketta
250 g
kirsikkatomaatteja
2 pkt (à 125g)
burratajuustoa
1/2 rku
basilikaa
2 rkl
oliiviöljyä
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
sormisuolaa
Avolasagne – ohje:
- Murustele härkis paistinpannulle ja paista muutama minuutti. Lisää pastakastike ja anna hautua hetki.
- Viipaloi kirsikkatomaatit.
- Laita pastan keitinvesi kiehumaan ja mausta se suolalla sekä oliiviöljyllä.
- Leikkaa lasagnelevyt puoliksi ja keitä niitä noin 3 minuutin ajan. Valuta siivilässä.
- Nosta kaksi lasagnelevyä lautaselle ja lisää päälle kastiketta. Nosta päälle vielä yksi lasagnelevy.
- Revi päälle burratajuustoa ja lisää kirsikkatomaatit. Lisää basilikanlehdet ja viimeistele oliiviöljyllä, mustapippurilla ja sormisuolalla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat