Aurinkopatee

2 h
0
0

Aurinkopatee

GL
KA
0
0
Teksti Maarit Cederbeg
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 annosta)

  • 2 kplbataattia
  • 1000 gporkkanaa
  • 1 kplappelsiinia (mehuna)
  • 1 rklhunajaa
  • 1/4 tlmuskottipähkinää
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 4 kplmunaa
  • 2 dlkasvirasvasekoitetta (rasvaa 15 %)
  • 1/2 dlmaissitärkkelystä

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Kuori juurekset ja paloittele samankokoisiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä tai höyrykattilassa pehmeiksi. Kaada vesi pois ja survo kuten perunasosetta tehdessä.

Yhdistä appelsiinimehu, hunaja, mausteet ja munat sekä kerma ja vatkaa joukkoon maissijauho. Sekoita liemi juuressurvokseen.

Kypsennä patee pitkulaisessa vuoassa. Jos haluat kumota pateen, vuoraa vuoka leivinpaperilla. Peitä vuoka kypsennyksen ajaksi.

Aseta vuoka vesihauteessa 175-asteiseen uuniin ja kypsennä tunnin verran. Anna jäähtyä ja säilytä patee jääkaapissa.

Vinkki!

Uunin jälkilämmössä kuivuu koristeeksi juureslastuja, kuten bataattia tai porkkanaa. Aseta lastut uuniritilälle ja jätä uuninluukku hiukan raolleen.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä