Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Ankkaa "Waldorf"

Paistettua ankkaa Waldorfin tyyliin eli sellerin,omenan ja saksanpähkinän säestyksellä. Tämä resepti on suunniteltu yhteistyössä Suomen Kokkimaajoukkueen kapteeni Kristian Vuojärven kanssa.

29.1.2016
Reseptin ainekset
4 annosta
2 kpl
ankan rintafilee
2 kpl
ankan nahkaa (rintafileestä)
4 rkl
rouhittua saksanpähkinää
1 kpl
juuriselleriä
5 dl
maitoa
5 dl
kuohukermaa
2 tl
suolaa
150 g
voita
12 kpl
ruusukaalia
1 kpl
omenaa
4 rkl
kylmäpuristettua rypsiöljyä
2 rkl
omenaviinietikkaa
½ kpl
sitruunan mehu
2 rkl
sokeria

Selleripyree:

Kuori selleri ja pilko tasakokoisiksi paloiksi

Lisää kattilaan sellerit, maito, kerma ja suola

Keitä kunnes sellerit pehmenee helposti esim. veitsellä painaessa

Siivilöi neste talteen

Lisää sellerien sekaan voi osissa ja poraa sauvasekoittimella pyreeksi

Lisää tarvittaessa kerma-maitoseosta jos pyree on liian paksua

Ankanrinnat ja crisypy ankannahka:

Poista rinnoista nahat, ne pitäisi lähteä helposti repäisemällä. Auta tarvittaessa veitsellä

Leikkaa nahat pieniksi kuutioiksi ja lisää ne kylmälle pannulle. Paista kunnes nahka on todella rapeaa ja kullanruskeaa

Ota pannulle jäänyt rasva talteen ja nosta ruskistetut nahanpalat talouspaperin päälle odottamaan

Paahda pähkinöitä hetki ja murskaa rouheeksi. Yhdistä rapea nahka, pähkinät ja mausta suolalla

Paista ankanrintoihin kaunis väri pintaan ankanrasvassa jota jäi pannuun

Nosta 160 asteiseen uuniin ja paista rintoja kunnes sisälämpö on 46 astetta

Anna vetäytyä foliossa n.8-10min ennen leikkaamista siivuiksi

Leikkaa rinnat ensin puoliksi ja puolikkaat vielä 2-3 osaan

Annostele lautaselle pyree, sen päälle höyrytyt ruusukaalit, sitten ankanrinnat ja omenavinaigrette ja lopuksi crispy ankannahka

Voit käyttää koristeena myös ohuita, höyrytettyjä porkkanasiivuja

Lämmin Omenavinaigrette:

Kuori ja pilko omenat pieniksi kuutioiksi

Yhdistä etikka, öljy,sokeri ja sitruunamehu.

Sekoita sekaisin ja lämmitä kattilassa mutta älä kiehauta

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt