


Ankkaa "Waldorf"
Paistettua ankkaa Waldorfin tyyliin eli sellerin,omenan ja saksanpähkinän säestyksellä. Tämä resepti on suunniteltu yhteistyössä Suomen Kokkimaajoukkueen kapteeni Kristian Vuojärven kanssa.
Selleripyree:
Kuori selleri ja pilko tasakokoisiksi paloiksi
Lisää kattilaan sellerit, maito, kerma ja suola
Keitä kunnes sellerit pehmenee helposti esim. veitsellä painaessa
Siivilöi neste talteen
Lisää sellerien sekaan voi osissa ja poraa sauvasekoittimella pyreeksi
Lisää tarvittaessa kerma-maitoseosta jos pyree on liian paksua
Ankanrinnat ja crisypy ankannahka:
Poista rinnoista nahat, ne pitäisi lähteä helposti repäisemällä. Auta tarvittaessa veitsellä
Leikkaa nahat pieniksi kuutioiksi ja lisää ne kylmälle pannulle. Paista kunnes nahka on todella rapeaa ja kullanruskeaa
Ota pannulle jäänyt rasva talteen ja nosta ruskistetut nahanpalat talouspaperin päälle odottamaan
Paahda pähkinöitä hetki ja murskaa rouheeksi. Yhdistä rapea nahka, pähkinät ja mausta suolalla
Paista ankanrintoihin kaunis väri pintaan ankanrasvassa jota jäi pannuun
Nosta 160 asteiseen uuniin ja paista rintoja kunnes sisälämpö on 46 astetta
Anna vetäytyä foliossa n.8-10min ennen leikkaamista siivuiksi
Leikkaa rinnat ensin puoliksi ja puolikkaat vielä 2-3 osaan
Annostele lautaselle pyree, sen päälle höyrytyt ruusukaalit, sitten ankanrinnat ja omenavinaigrette ja lopuksi crispy ankannahka
Voit käyttää koristeena myös ohuita, höyrytettyjä porkkanasiivuja
Lämmin Omenavinaigrette:
Kuori ja pilko omenat pieniksi kuutioiksi
Yhdistä etikka, öljy,sokeri ja sitruunamehu.
Sekoita sekaisin ja lämmitä kattilassa mutta älä kiehauta