Reseptin ainekset
1 annosta
2 kpl
perunaa
100 g
parsakaalia
150 kpl
ahvenia (fileinä)
1/6 tl
suolaa
2 rkl
tuorejuustoa (rasvaa 6-11 %)
2 rkl
kapriksia
1 rkl
tuoretta tilliä (hienonnettuna)
Ahvenkääryleet mikrossa – ohje:
- Kuori perunat ja leikkaa ne viipaleiksi. Paloittele parsakaali. Mausta kalafileet suolalla ja pippurilla. Levitä pinnalle tuorejuusto. Ripottele päälle kaprikset ja tilli. Kietaise fileet rullalle ja kiinnitä hammastikuilla.
- Nosta perunaviipaleet limittäin lautaselle ja kypsennä pari minuuttia mikrossa kuvun alla.
- Lisää kalarullat, kypsennä 2–3 minuuttia ja nosta parsakaalipalat lautaselle. Kypsennä vielä noin 3 minuuttia kuvun alla. Jos mikrossa ei ole pyörivää alustaa, kääntele lautasta välillä. Käytä 650–750 W:n tehoa. Kokeile kypsyyttä välillä. Nosta lautanen ruokapöytään ja herkuttele juuri valmistuneella ruoalla.
- Kun valmistat useamman ahven-mikroannoksen, kypsennä vain kala mikrossa ja perunat ja parsakaali kattilassa keittäen tai höyryttäen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat