Maku

Vaniljasokerin korvaaminen vaniljajauheella

Mainos

Missä suhteessa voisin korvata reseptin vaniljasokerin aidolla vaniljajauheella (joka sisältää pelkkää vaniljaa), jotta maku säilyisi samana?

Entäs jauhettu aito luomukaneli (Ceylonkaneli)? Omat makunystyrät sanovat, että luomukanelia tarvitsee laittaa “normaalia” kanelia enemmän, jotta saman maun saa aikaiseksi. Paljonko enemmän lisään Ceyloninkanelia?

Teksti Maku-toimitus

Asiantuntija vastaa:

Hei Kirsi,

Kiitokset kysymyksestäsi!

Jos korvaat vaniljasokerin aidolla vaniljajauheella (joka on pelkkää jauhettua vaniljaa), käytä aitoa vaniljajauhetta neljäsosa ohjeessa olevan vaniljasokerin määrästä. Esim. jos ohjeessa on 1 tl vaniljasokeria, vaniljajauhetta riittää 1/4 tl.

Oma kokemukseni on, että Ceyloninkaneli on miedompaa ja sitä voi mielestäni käyttää 1,5-kertaisen määrän tavalliseen kaneliin verrattuna. Esim. jos ohjeessa on 1 tl kanelia, Ceyloninkanelia voi laittaa 1,5 tl. Sopiva määrä riippuu toki ohjeesta ja maistelemalla löytyy sopiva taso. Mutta etenkin kanelin ystävät kokevat, että Ceyloninkaneli kestää runsaamman käytön.

Tässä muuten ihanien vaniljatäytekeksien ohje, joka on Lunni leipoo -bloggaajan Annamarian tekemä.

Ihanaa leivontasyksyä sinulle ohjeidemme parissa!

Julkaistu: 24.10.2016

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.

Katso myös nämä