Maku

Pitääkö ulkomaiset marjat keittää ennen kakun leipomista?

Uura Hagberg

Toimituspäällikkö

KuvatEmma Iivanainen

Kysymys:

Olen leipomassa vadelmajuustokakkua, ja marjat ovat pakkauksen mukaan serbialaisia. Törmäsin netissä tietoon, että ulkomaiset marjat tulisi kiehauttaa ennen käyttöä, mutta miten se tapahtuu? Kuumennetaanko marjat sellaisinaan vai veden kanssa? Miten kauan niitä kuumennetaan?

Näytä vastaus

Vastaus:

Ulkomaisia pakastevadelmia ja muita marjoja todella kehotetaan kuumentamaan vähintään viisi minuuttia 90 asteessa tai keittämään kaksi minuuttia ennen käyttöä. Tämä estää ruokamyrkytyksiä ja noro-viruksen saamista.

Käytännössä juustokakkuun tulevat vadelmat on kätevintä keittää pienen pienessä vesitilkassa kahden minuutin ajan, sitten jäähdyttää ja soseuttaa juustokakun täytettä varten. Maku kiehautetuissa vadelmissa on onneksi ihan yhtä hyvä kuin tuoreenakin soseutetuissa marjoissa. Jos sose tuntuu vetiseltä, lisää kakun täytteeseen yksi liivatelehti enemmän kuin mitä ohjeessa mainitaan.

Tässä muuten ihanan raikkaan vadelmajuustokakun resepti, joka on kakkutaiteilija Emma Iivanaisen käsialaa.

Hyviä leivontahetkiä!

Julkaistu: 24.9.2016

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.