Maku

Ulkomaisten marjojen kiehauttaminen

Mainos

Hei, olen pian leipomassa vadelmajuustokakkua ja marjat ovar serbialaisia pakkauksen mukaan. Törmäsin netissä tietoon, että ulkomaiset marjat tulisi ennen käyttöä kiehauttaa, mutta kuinka se käytännössä hoidetaan? Pitääkö marjat kuumentaa kiehumispisteeseen sellaisinaan vai veden kanssa ja kuinka kauan niitä tulisi kuumentaa? Ohjeessa sanottiin, että marjat tulisi soseuttaa, vaikuttaako kiehauttaminen koostumukseen? Kiitos avusta jo etukäteen!

Teksti Uura Hagberg

Asiantuntija vastaa:

Hei Pauliina!

Ulkomaiset pakastevadelmat ja muut marjat kehotetaan kuumentaamaan vähintään 5 minuutin ajan 90 asteessa tai keittämään 2 minuutin ajan ennen käyttöä. Tämä estää mahdollisia ruokamyrkytyksiä ja noro-viruksen saamista marjoista.

Käytännössä juustokakkuun tulevat vadelmat on kätevintä keittää pienen pienessä vesitilkassa 2 minuuttia, sitten jäähdyttää ja soseuttaa juustokakun täyttettä varten. Maku kiehautetuissa vadelmissa on ihan yhtä hyvä kuin tuoreenakin soseutetuissa marjoissa. Jos sose tuntuu vetiseltä, kakun täytteeseen voi lisätä yhden liivatelehden ohjeessa mainittuun määrään.

Tässä ihanan raikkaan vadelmajuustokakun ohje, joka on kakkutaiteilija Emma Iivanaisen käsialaa.

Hyviä leivontahetkiä!

Julkaistu: 24.9.2016

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.

Katso myös nämä