Viherpiha

Rusopajuangervon hävitys

ViherPiha

Kysymys:

Miten pääsen eroon rumasti levinneestä rusopajuangervoaidanteesta? Kasvusto on 15 metriä pitkä ja leveyttä on pahimmillaan 4 metriä. Pensas uhkaa levitä läheiseen metsään. Tehoaako Round up -myrkytys?

Näytä vastaus

Vastaus:

Mikäli pihan tila antaa myöten, angervoryteiköstä juurineen pääsee yksinkertaisimmin eroon kaivinkoneella. Lapiolla kaivettavaksi alue on liian suuri. Kaivun jälkeenkin on odotettavissa jonkin verran versomista, joka voidaan estää esimerkiksi juuri Roundupilla.

Kasvusto voidaan toki myös kokonaisuudessaan hävittää glyfosaattivalmisteilla, joita Roundupin ohella ovat muun muassa Rambo ja Glyfonova Bio. Ennen toimenpidettä pensaat leikataan aivan maan tasalle. Torjunta-aine sumutetaan lehvästön päälle, kun uusi versosto on kasvanut noin 15–20 sentin mittaiseksi. Säilytettävä kasvillisuus rusopajuangervojen ympärillä kannattaa suojata ruiskutuksen ajaksi. Toimenpide jouduttaneen uusimaan ainakin kerran.

Teija Heinonen

Julkaistu: 15.11.2006

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.