Viherpiha

Peltokorte kiusaa

ViherPiha

Kysymys:

Minulla on kookas ’Queen Elisabeth’ -ruusupenkki, johon on levinnyt peltokorte. Sitä kasvaa myös morsiusangervoaidan juuressa. Perkaan alueet monta kertaa vuodessa, mutta se auttaa vain hetken. Millä hävitän peltokortteen?

Näytä vastaus

Vastaus:

Peltokortteen juuret ovat syvällä, joten ne varmaan ulottuvat laihaan ja karuun pohjamaahan. Hävittämistä voisi yrittää katekankaan avulla. Silloin ruusupenkin pinta on peitettävä mahdollisimman tarkkaan jo keväällä. Kesän aikana on pidettävä huoli, ettei yksikään peltokortteen verso pääse valoon. Jos penkin ympärillä kasvaa kortetta, nekin on peitettävä. Muutoin kortteen juuristo saa ravintoa eikä peittämisestä ole mitään apua. Jos peltokortetta on laajalla alalla, se on todennäköisesti yhtä ja samaa kasvia, jonka maanpäälliset versot ovat yhteydessä toisiinsa juuriston kautta.

Julkaistu: 29.11.1999

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.