Maku

Mikä on pasta, johon tulee vain mustapippuria ja juustoa?

Mikä on pasta, johon tulee vain mustapippuria ja juustoa?

Toivoisin ohjetta yksinkertaiselle pastalle, joka vain keitetään ja maustetaan ja josta kaikki puhuvat. Löytyykö teiltä?
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Tiina Garvey

Asiantuntija vastaa:

Yksinkertainen mutta huippuherkullinen pasta on roomalainen cacio e pepe, joka maustetaan ainoastaan pecorino-juustolla ja rouhitulla mustapippurilla. Kumpaakaan ei saa säästellä!

Täältä löydät herkullisen cacio e pepe -reseptimme, joka on alkujaan Fanni & Kaneli -blogista.

Hyvän pastan valmistuksessa kannattaa satsata pastan keittämiseen runsaassa vedessä juuri ja juuri kypsäksi. Keittoaika kannattaa kurkata pastapakkauksesta. Maistele pastaa keittämisen aikana, jotta se jää juuri sopivaksi ja puruvastus säilyy eikä mene liian pehmeäksi.

Onnistuneita kokkaushetkiä!

Julkaistu: 8.9.2017

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.