Viherpiha

Orkidean nuput tippuvat

Orkidean nuput tippuvat

ViherPiha

Kysymys:

Minulla on orkidea, joka tekee vain pieniä kukkia ja sen nuput tippuvat. Kärsiikö kasvi ravinnon puutteesta? Mitä voin tehdä?

Näytä vastaus

Vastaus:

Nuppujen kariseminen voi johtua monista syistä, kuten vääränlaisesta lämpötilasta tai kasvualustasta, niukasta ilmankosteudesta, valon puutteesta, kastelu- tai lannoitusvirheestä jne. Useimmat orkideat kärsivät talvella valon puutteesta ja ovat kiitollisia saadessaan valohoitoa kasvilampun muodossa. Kesällä tilanne on monesti päinvastainen, ja kasvit kannattaa suojata suoralta auringonpaahteelta. Orkideat ovat tarkkoja myös kastelun suhteen. Kastele huoneenlämpöisellä vedellä upottamalla ruukku hetkeksi kasteluveteen ja anna kasvualustan kuivahtaa kastelukertojen välillä. Lannoita kasvukauden aikana huhti–syyskuussa 2–3 kertaa kuukaudessa. Talvella orkidea ei tarvitse lisäravinteita, mutta sumutuksesta se pitää ympäri vuoden. Kysymyksestä ei käy ilmi, mitä lajia orkideasi on. Lajikohtaiset vaatimukset esimerkiksi lämpötilan suhteen kannattaa myös selvittää.

Julkaistu: 14.1.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.