Maku

Uskallanko laittaa kuumat paprikat muovipussiin?

Uskallanko laittaa kuumat paprikat muovipussiin?

Tulikuumat paprikat neuvotaan laittamaan muovipussiin kuoren poistoa varten, mutta minua epäilyttää epäterveelliset, muovista paprikaan irtoavat aineet. Minkälaista muovipussia kannattaisi käyttää?
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Johanna Myllymäki

Asiantuntija vastaa:

Omat tietomme täällä toimituksessa loppuivat, joten tiedustelimme asiaa Minigrip-pussien valmistajalta. Tässä Claudia Kalinin vastaus:

“EU-säädösten mukaisten migraatiotestien perusteella Amer- ja Minigrip -pussien maksimi lyhytaikainen käyttölämpötila on 100 C.

Testeissä mitataan mahdollisesti siirtyviä (migratoituvia) aineita muovimateriaalista pakattuun ruokaan tiettyjen testiaineiden kanssa eri lämpötiloissa. Minigrip- ja Amergrip-pussit ovat valmistettu matalantiheyden polyeteeni (LDPE) muovista. LDPE tuotteille soveltuvat testiolosuhteet ovat joko:

• määräämätön aika maksimissaan 40 asteessa,

• 2 tuntia max. 70 asteessa tai

• 15 min max. 100 asteessa.

Eli tämän perusteella paprikat voi laittaa Amer-/ Minigrip-pussiin, sillä kuuma paprika tuskin on aivan sata-asteinen. Ja sadassakin asteessa pussi voi olla tosiaan tuon 15 minuuttia."

Katso paahdettujen paprikoiden herkullinen ohje täältä!

Julkaistu: 17.8.2017

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.