Tulikuumat paprikat neuvotaan laittamaan muovipussiin kuoren poistoa varten, mutta minua epäilyttää epäterveelliset, muovista paprikaan irtoavat aineet. Minkälaista muovipussia kannattaisi käyttää?
Omat tietomme täällä toimituksessa loppuivat, joten tiedustelimme asiaa Minigrip-pussien valmistajalta. Tässä Claudia Kalinin vastaus:
“EU-säädösten mukaisten migraatiotestien perusteella Amer- ja Minigrip -pussien maksimi lyhytaikainen käyttölämpötila on 100 C.
Testeissä mitataan mahdollisesti siirtyviä (migratoituvia) aineita muovimateriaalista pakattuun ruokaan tiettyjen testiaineiden kanssa eri lämpötiloissa. Minigrip- ja Amergrip-pussit ovat valmistettu matalantiheyden polyeteeni (LDPE) muovista. LDPE tuotteille soveltuvat testiolosuhteet ovat joko:
• määräämätön aika maksimissaan 40 asteessa,
• 2 tuntia max. 70 asteessa tai
• 15 min max. 100 asteessa.
Eli tämän perusteella paprikat voi laittaa Amer-/ Minigrip-pussiin, sillä kuuma paprika tuskin on aivan sata-asteinen. Ja sadassakin asteessa pussi voi olla tosiaan tuon 15 minuuttia."
Katso paahdettujen paprikoiden herkullinen ohje täältä!