Maku

Uskallanko laittaa kuumat paprikat muovipussiin?

Jasmin Raitakari

Ruokatoimittaja

KuvatJohanna Myllymäki

Kysymys:

Tulikuumat paprikat neuvotaan laittamaan muovipussiin kuoren poistoa varten, mutta minua epäilyttää epäterveelliset, muovista paprikaan irtoavat aineet. Minkälaista muovipussia kannattaisi käyttää?

Näytä vastaus

Vastaus:

Omat tietomme täällä toimituksessa loppuivat, joten tiedustelimme asiaa Minigrip-pussien valmistajalta. Tässä Claudia Kalinin vastaus:

“EU-säädösten mukaisten migraatiotestien perusteella Amer- ja Minigrip -pussien maksimi lyhytaikainen käyttölämpötila on 100 C.

Testeissä mitataan mahdollisesti siirtyviä (migratoituvia) aineita muovimateriaalista pakattuun ruokaan tiettyjen testiaineiden kanssa eri lämpötiloissa. Minigrip- ja Amergrip-pussit ovat valmistettu matalantiheyden polyeteeni (LDPE) muovista. LDPE tuotteille soveltuvat testiolosuhteet ovat joko:

• määräämätön aika maksimissaan 40 asteessa,

• 2 tuntia max. 70 asteessa tai

• 15 min max. 100 asteessa.

Eli tämän perusteella paprikat voi laittaa Amer-/ Minigrip-pussiin, sillä kuuma paprika tuskin on aivan sata-asteinen. Ja sadassakin asteessa pussi voi olla tosiaan tuon 15 minuuttia."

Katso paahdettujen paprikoiden herkullinen ohje täältä!

Julkaistu: 17.8.2017

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.