Kysymys
Mitä eroa on margariinilla ja kasvirasvalevitteellä?
Vastaus
Vastaaja Uura Hagberg
Margariini on yleisnimitys sellaisille levitettäville ravintorasvoille, jotka valmistetaan kasviöljyistä ja –rasvoista (valmistuksessa ei käytetä ollenkaan maitorasvaa). Kasvirasvalevitteiksi kutsutaan margariineja, joissa on rasvaa jokin muu määrä kuin 80, 60 tai 40 %. Tuotteiden nimet perustuvat elintarvikelainsäädäntöön.
- Margariini rasvaa 80 %
- Margariini 60 rasvaa 60 %
- Margariini 40 rasvaa 40 %
- Kasvirasvalevite 74 % rasvaa 74 %
- Kasvirasvalevite 35 % rasvaa 35 %
Kevytmargariini nimitystä saa käyttää margariineista, joissa rasvaa on 40 % tai vähemmän.
Juokseva kasviöljyvalmiste on nimitys pullossa myytäville ”pullomargariineille”. Niitä ei kutsuta margariineiksi, koska margariini-nimitystä voi lainsäädännön mukaan käyttää vain levitettävistä tuotteista."
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat