Maku

Margariini vai kasvirasvalevite

Mainos

Mitä eroa on margariinilla ja kasvirasvalevitteellä?

Teksti Uura Hagberg

Asiantuntija vastaa:

Margariini on yleisnimitys sellaisille levitettäville ravintorasvoille, jotka valmistetaan kasviöljyistä ja –rasvoista (valmistuksessa ei käytetä ollenkaan maitorasvaa). Kasvirasvalevitteiksi kutsutaan margariineja, joissa on rasvaa jokin muu määrä kuin 80, 60 tai 40 %. Tuotteiden nimet perustuvat elintarvikelainsäädäntöön.

  • Margariini rasvaa 80 %
  • Margariini 60 rasvaa 60 %
  • Margariini 40 rasvaa 40 %
  • Kasvirasvalevite 74 % rasvaa 74 %
  • Kasvirasvalevite 35 % rasvaa 35 %

Kevytmargariini nimitystä saa käyttää margariineista, joissa rasvaa on 40 % tai vähemmän.

Juokseva kasviöljyvalmiste on nimitys pullossa myytäville ”pullomargariineille”. Niitä ei kutsuta margariineiksi, koska margariini-nimitystä voi lainsäädännön mukaan käyttää vain levitettävistä tuotteista."

Julkaistu: 30.4.2010

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.

Katso myös nämä