Maku

Juustokakun pakastaminen

Mainos

Kuinka kokonainen juustokakku kannattaisi pakastaa? Teen juhlia varten useita kakkuja etukäteen.
Hyydytetäänkö se ensin jääkaapissa ja sitten pakkaseen? Otetaanko vuoka irti kun kakku on jäätynyt vai miten tulee paras lopputulos?
Olen kuullut ettei juustokakun maku tai rakenne kärsi pakastettaessa.

Teksti Uura Hagberg

Asiantuntija vastaa:

Hei Sari!

Toki juustokakun voi pakastaa. Aina on pieni vaara, että liivatteella hyydytettävän kakun rakenne ja maku hieman kärsivät pakastuksesta. Mutta jos juustokakun sulattaa hitaasti jääkaapissa, se auttaa rakenteen säilymisessä. Kakku kannattaa ottaa sulamaan jääkaappiin vuorokausi ennen juhlia.

Juustokakku hyydytetään normaaliin tapaan jääkaapissa ennen pakastusta. Jos kakkuun tulee kiille, kannattaa kakku pakastaa vuoassa, sillä kiille kannataa tehdä vasta kakun sulamisen jälkeen. Ilman kiillettä tehtävästä kakusta voi irrottaa irtopohjavuoan reunat ennen pakastusta. Kun kakku on jäätynyt kunnolla, kannattaa se nostaa esim. muovipussiin tai peittää hyvin muulla tavoin, jotta kakkuun ei tartu vieraita hajuja tai makuja.

Jos haluat leipoa pakastettavan juustokakun kokonaan ilman liivatetta, kurkkaa tämän Fanni & Kaneli -blogin Tiinan ihastuttava pakastetun juustokakun resepti:

http://www.maku.fi/reseptit/pakastettu-juustokakk

Julkaistu: 21.5.2015

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.

Katso myös nämä