Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Ruoka

Juustokakun pakastaminen

Kuvat Sanna Peurakoski
3.5.2018
Kysymys

Kuinka kokonainen juustokakku kannattaisi pakastaa? Teen juhlia varten useita kakkuja etukäteen. Hyydytetäänkö se ensin jääkaapissa ja sitten pakkaseen? Otetaanko vuoka irti kun kakku on jäätynyt vai miten tulee paras lopputulos? Olen kuullut ettei juustokakun maku tai rakenne kärsi pakastettaessa.

Vastaus
Vastaaja Uura Hagberg

Hei Sari!

Toki juustokakun voi pakastaa. Aina on pieni vaara, että liivatteella hyydytettävän kakun rakenne ja maku hieman kärsivät pakastuksesta. Mutta jos juustokakun sulattaa hitaasti jääkaapissa, se auttaa rakenteen säilymisessä. Kakku kannattaa ottaa sulamaan jääkaappiin vuorokausi ennen juhlia.

Juustokakku hyydytetään normaaliin tapaan jääkaapissa ennen pakastusta. Jos kakkuun tulee kiille, kannattaa kakku pakastaa vuoassa, sillä kiille kannataa tehdä vasta kakun sulamisen jälkeen. Ilman kiillettä tehtävästä kakusta voi irrottaa irtopohjavuoan reunat ennen pakastusta. Kun kakku on jäätynyt kunnolla, kannattaa se nostaa esim. muovipussiin tai peittää hyvin muulla tavoin, jotta kakkuun ei tartu vieraita hajuja tai makuja.

Jos haluat leipoa pakastettavan juustokakun kokonaan ilman liivatetta, kurkkaa ihastuttava pakastetun juustokakun resepti.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt