Ystäväkirjassa Kati Jukarainen: "Pihamme on melko työläs hoitaa, mutta se on kaiken vaivan väärti!"
Ihmiset
Ystäväkirjassa Kati Jukarainen: "Pihamme on melko työläs hoitaa, mutta se on kaiken vaivan väärti!"
Instagramissa ihania puutarhakuvia postaava Kati rakastaa omin päin leviäviä akileijoja ja toisaalta pihaan ryhtiä tuovia pergoloita.
4.6.2018
 |
Unelmien Talo&Koti

Kuka olet?

Olen Kati Jukarainen, puutarhatoimittaja ja sisällöntuottaja. Kirjoitan blogia Katijukarainen.fi. Kuviani löytyy Instagramista tililtä @katijukarainen.

Missä asut?

Asun Otalammella 1990-luvun tiiliomakotitalossa, jossa on vierasmökin kanssa yhteensä 360 neliötä. Meillä on 2 300 neliön puutarha.

Pitkäaikainen haaveeni toteutui, kun sain kasvihuoneen.

Miten kuvailisit puutarhatyyliäsi?

Rönsyileväksi ja runsaaksi. Olen tehnyt töitä pihasuunnittelijana, ja oma puutarha on toiminut hyvänä kokeilupaikkana monille ideoille. Rakastan kukkia, vaihtuvia tiloja, suurta ruukkupuutarhaa ja kaunista keittiöpuutarhaa. Pihamme on melko työläs hoitaa, mutta se on kaiken vaivan väärti.

Puutarhani näki viime kesänä monet juhlat, kun järjestimme Maria Kesäsen kanssa kuvauksia keväällä ilmestyneeseen Juhlapuutarha-kirjaan.

Mikä on lempivärisi?

Puutarhassa se on liilan, vaaleanpunaisen, limen, valkoisen ja vihreän yhdistelmä. Piha on samaan aikaan rauhallinen ja värikäs. Suuri vihreän määrä rauhoittaa kummasti voimakkaita värejä. Sisälle en halua näin villiä värikimaraa.

Mikä on lempikukkasi?

Akileija. Pidän lehtoakileijan lisäksi myös jalostetuista lajikkeista. Akileija on herkkä, villi ja hieman vallaton. Se risteytyy helposti viereisen lajikkeen kanssa, ja lopputulos on usein yllätyksellinen.

Pihan lisäksi minulla on 30 metriä parveketta talon kahdella sivulla.

Mistä et koskaan luovu?

Rottinkisesta riippukeinusta. Se on tullut meille mieheni lapsuudenkodista. Riippukeinun paikka on suojaisella paikalla parvekkeella. Teen siinä töitä ja juon kahvia. Koululaisemme hippasevat sinne keittiön ovesta välipalalle.

Ketä seuraat somessa?

Lempiblogejani ja -instaajia ovat Kanelia ja kardemummaa, Kukkala, Hernepensaskujanne ja Versoja Vaahteramäeltä. Heillä on jokaisella tunnistettava tyyli sekä puutarhassa että kuvissa.

Mikä on paras puutarhaoivalluksesi?

Pergoloilla ja muilla rakenteilla saa puutarhaan helposti ilmettä. Suunnitteluhortonomin koulutuksesta on toki paljon hyötyä myös omassa pihassa!

Päätalon ja vierasmökin välissä on rauhallinen oleskelualue nuotiopaikkoineen.
Kommentoi »