Yllätys oven takana: romanttinen rokokoolinna tavallisessa pakettitalossa
Sisustus
Yllätys oven takana: romanttinen rokokoolinna tavallisessa pakettitalossa
Mia ja Harri Joki loivat tavallisesta talopaketista persoonallisen ja itsensä näköisen kodin. Astu sisään romanttiseen linnaan! 
7.3.2017
 |
Meidän Talo

Kukkia, kattokruunuja, suuria peilejä ja romanttisia huonekaluja huoneesta toiseen. Saattaisimme olla ranskalaisessa linnassa Euroopan sydämessä, mutta itse asiassa olemme Älvsby-pakettitalossa Toijalassa Pirkanmaalla. Parvekkeelta aukeaa näkymä naapurin kaurapellolle, ja kilometrin päässä jylisee moottoritie. 

Sisustus on Mia Joen loihtima eikä yhtä miehekäs kuin hänen puolisonsa Harri Joki

– Toisinaan joku kaveri ihmettelee, kuinka voin elää näin naisellisen sisustuksen keskellä, Harri toteaa ja kohauttaa olkapäitään.

Talon kupeessa on mummonmökki, jossa Mia on viettänyt lapsuudenkesiään. Mummo lupasi mökin hänelle perinnöksi ja piti sanansa. Mia ja Harri ryhtyivät kunnostamaan rakennusta 1990-luvun puolivälissä. Pariskunta meni naimisiin vuonna 2002 ja muutti vuokra-asuntoon Toijalaan. Se sijaitsi työkoneita täynnä olevan parkkipaikan vieressä, ja työmiehet laittoivat ihmeissään merkille asunnon ikkunoista näkyvät ruusut ja kattokruunut. 

Lisätilaa kaivanneet Mia ja Harri alkoivat vähitellen selvitellä mahdollisuutta rakentaa omakotitalo mummolan pihamaalle, ja lupa heltisi mutkien kautta vuonna 2006. Perhe päätyi Älvsbyn tilaelementtitaloon, jota muokattiin hieman ylellisemmäksi.

Eipä ulkoa arvaisi, millaisen yllätyksen puutalo sisäänsä kätkee! Portin romanttiset kiemurat tosin hieman vihjaavat talon emännän sisustusmieltymyksistä.
Sama vaaleanpunasävytteinen, romantiikkaa tihkuva tyyli jatkuu taloa ympäröivissä piharakennuksissa. Kukkia on kaikkialla!
Laventelinsiniset kukat ovat vallanneet kylpyhuoneen. Allastason alla on säilytystilaa, jonka näkösuojana toimii romanttinen puhviverho. 

Alakerran sisääntulon edessä on 40 neliön terassi. Kaikkein rakkain oleskelupaikka on se vanha mummonmökki.

– Mia on harjoitellut siellä sisustusratkaisuja, joita on sitten tuotu sisälle taloon, Harri selittää. 

Mian mukaan 90 prosenttia sisustuksesta on kierrätettyä ja useimmat tavarat nettikirppiksiltä hankittuja. 

– Olen pikkutytöstä lähtien pitänyt vaaleanpunaisesta. Alakerran olen yrittänyt sisustaa ranskalaisen maalaisromantiikan henkeen ja yläkertaan olen luonut ihan oman tyylin, kutsun sitä nimellä "nostalgo paradisos". Olisi ihan kirjoittaa siitä joskus kirja, Mia unelmoi.

Harri ei pane pahakseen, kun Mialla on jokin uusi vaaleanpunainen haave. Lähes aina hän suostuu toteuttamaan Mian idean.

– Pitää osata kysyä nätisti. Harri on niin kiltti, että kuitenkin tahtoo tehdä minulle mieliksi, Mia sanoo hymyillen.

Koristeelliset porraskaiteet päätyivät rakennukseen, kun perhe osti varastollisen aitaelementtiä toimintansa lopettaneelta maahantuojalta. Samaa materiaalia käytettiin myös terassin kaiteissa.
Ruusuisia unia on luvassa tässä ylellisessä makuuhuoneessa niin aikuisille kuin vielä vanhempien kanssa nukkuvalle nuorimmalle neidillekin. Kaapistojen runko on päällystetty samalla tapetilla kuin seinät, mikä tekee ilmeestä loppuun asti harkitun. 
Daniel ja Ancelin vierailevat siskonsa Rosalinin valtakunnassa. Omassa huoneessaan Danielilla on hyvät säilytystilat, sillä Harri myi 45 000 levyn kokoelmansa ja levyhyllyistä tuli leluhyllyjä. 
3 kommenttia