Meillä kotona -kaupat

Lähilankaa Paimiosta! Neulojien suosioon nousseet Vuonuen langat valmistuvat oman tilan villoista – osta tuotteet Meillä kotona -kaupoista

MAINOS
Lähilankaa Paimiosta! Neulojien suosioon nousseet Vuonuen langat valmistuvat oman tilan villoista – osta tuotteet Meillä kotona -kaupoista
Kotimaiset, laadukkaat Vuonue-langat tulevat Paimiosta, yrittäjä Piia Aaltosen omalta maatilalta. Lankojen tuotannon lisäksi Vuonuella kehitetään alati uusia innovaatioita, joilla parannetaan esimerkiksi sukkalankojen kestävyyttä. Tutustu tuotteisiin ja suuntaa ostoksille!
Julkaistu: 2.11.2020

Varsinais-Suomen Paimion Preitilässä sijaitsee onnellinen maatila, jota pyörittää yrittäjä Piia Aaltonen perheineen. Tilalla riittää elämää, sillä lampolasta löytyy kainuunharmaslampaita ja kanalassa kotkottavat perinteikkäästi maatiaiskanat.

Maatilan töiden ja eläintenhoidon ohella Piia pyörittää muun muassa villalangoistaan tunnettua Vuonue-yritystä, jonka valikoimasta löytyvien tuotteiden raaka-aineet ovat pitkälti peräisin omalta tilalta. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi lankojen kohdalla sitä, että lampolan kainuunharmaslampaiden pehmeä villa kehrätään keritsimisen jälkeen neulelangoiksi.

Oma maatila on jo pienestä pitäen ollut Piian unelma. Haave kävi toteen reilut parikymmentä vuotta sitten perheen ostaessa oman maapalstan, jolle rakennettiin sopivat tilat eläimille, kodille ja liiketoiminnalle. Näissä puitteissa yrittäjän työpäivään voi kuulua niin karsinoiden siivousta kuin verkkokaupan markkinointia.

Eettisesti ja lähellä tuotettua lankaa

– Eläinten ja luonnon arvostava, hyvä kohtelu on koko perheelle sydämen asia. Koska käytämme tuotteissamme omia lähimateriaalejamme, tunnemme prosessin läpikotaisin ja voimme olla varmoja toiminnan ja tuotannon eettisyydestä, Piia kertoo.

Lampaat keritään säännöllisesti kaksi kertaa vuodessa. Kun villa on keritty, se lähetetään kehräämöön. Kehruutyön tekee mikkeliläinen Pirtin kehräämö, josta villa palaa Preitilään valmiina erilaisiin käyttötarkoituksiin.

Ohuet langat sopivat parhaiten myssyjen, sormikkaiden, huivien sekä lapasten neulontaan, paksummista langoista puolestaan tekee hetkessä lämpimän sukkaparin tai muhkean pipon. Vuonuen valikoimasta löytyy sekä lampaanvillan värisiä lankoja että kasviväreillä herkullisen sävyisiksi värjättyjä vaihtoehtoja.

Vuonue-lankojen menekin kasvamisen myötä yritys on ottanut käyttöön myös useiden muiden lähitilojen villaa. On ikävä tosiasia, että monilla suomalaisilla lammastiloilla villa ei tule lainkaan käyttöön, vaan lampurit joutuvat hävittämään sen. Vuonue ostaa tarvitsemaansa lisävillaa tiloilta tarjoten myyjille reilun korvauksen. Näin molemmat osapuolet hyötyvät kaupoista ja villan hävikki vähenee.

Lankaa myös kestävänä sekoitteena

Vuonue pyrkii kehittämään tuotteitaan koko ajan eteenpäin, jotta langoista saadaan mahdollisimman laadukkaita, kestäviä ja erilaisia käyttötarkoituksia palvelevia. Vuonue valmistaa lankoja paitsi pelkästä villasta myös villan ja tencel-puukuidun sekoitteesta. Esimerkiksi Pentti- ja Wilhelmi-lankoihin on lisätty vahvistukseksi 30 prosenttia tenceliä.

Tencel on luonnollinen puukuitu, jota saadaan eukalyptuspuun selluloosasta. FSC-sertifioitu tuotantoprosessi takaa, että kyseinen metsäteollisuus on vastuullista. Kuidun valmistus on ympäristönkin kannalta kestävä prosessi, sillä käytetyt kemikaalit voidaan käyttää aina uudelleen. Villa ja tencel sopivat kuituina hyvin yhteen, sillä niillä on samoja ominaisuuksia: ne hengittävät, siirtävät kosteutta pois iholta ja imevät sitä itseensä samalla luovuttaen lämpöä.

Parhaillaan tutkitaan myös mahdollisuuksia hyödyntää lankojen tuotannossa suomalaista puukuitua. Kotimaisen vaihtoehdon käyttäminen ei ole vielä mahdollista, muttei lähitulevaisuutta silmällä pitäen todellakaan mahdotonta – pikemminkin päinvastoin.

Tilaa Meillä kotona -kauppojen uutiskirje!
Uutiskirjeen tilaajana saat viikon diilit ja inspiroivat sisällöt suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.

Tutustu Vuonuen tuotteisiin ja tilaa sopivat langat!

Pentti-villasukkalanka

Pentti-villasukkalanka on monikäyttöinen ja kestävä lanka, josta neulot villasukat, villapaidat ja asusteet. Lanka sisältää 70 % villaa ja 30 % tencel-puukuitua. 100 gramman kerästä syntyy pari lyhytvartisia naisten villasukkia, suurempia kokoja ja pitkävartisempia malleja varten kannattaa varata kaksi kerää.

Pentti-paitalanka

Pentti-paitalanka on suloisen pehmeä mutta silti kestävä lanka, joka sopii muun muassa villapaitoihin, lapasiin, huiveihin ja myssyihin. Villaan lisätty tencel-kuitu parantaa langan kestävyyttä, ja se on materiaalina kosteutta siirtävä ja antibakteerinen. Saatavilla on kaksi värivaihtoehtoa: luonnonmusta ja hiekka.

Wilhelmi-villasukkalanka

Wilhelmi on ohuempi versio Pentistä. Kaksisäikeisenä ja tiukkakierteisenä se sopii sukkien, villapaitojen ja asusteiden ohella myös hienostuneempiin käsitöihin, kuten pitsineuloksiin. Materiaali on 70 % villaa ja 30 % tencel-kuitua, joka tuo lankaan kestävyyden lisäksi kiiltoa ja silkkisyyttä. Langasta on saatavana kuusi luonnollista värivaihtoehtoa.

Tilta-villalanka

Tilta on valmistettu 100 % lampaanvillasta. Monikäyttöisestä langasta voi tehdä muun muassa asusteita ja villapaitoja, ja se sopii myös huovutukseen. Tuotetta ei ole käsitelty kemiallisesti, joten villan luontaiset ominaisuudet ovat tallella. Tilta-lankaa on saatavilla 100 gramman kerissä ja viidessä eri värissä.

Unelma-karitsanvillalanka

Karitsanvillasta valmistettu Unelma-lanka on nimensä mukaisesti unelmanpehmeää. Korkealaatuisesta hahtuvalangasta neulot lämpimät myssyt, huivit ja muut asusteet. Materiaali kestää myös villapesun 40 asteessa. Saatavilla seitsemän erilaista luonnollista villan väriä. Kerän paino 100 g.

Unelma-tupsupaketti

Karitsanvillalangasta tehdyt tupsut viimeistelevät pipot, myssyt ja huivien päät. Yhdestä paketista syntyy tupsu, jonka halkaisija on noin 6 cm. Langat on värjätty kasviväreillä: sipulinkuorilla, nokkosen ja koiranputken lehdillä sekä värimataran juurilla.

Kommentoi »