Koe seikkailijan Vuokatti – 9 huikeaa elämystä ympäri vuoden
Mainos: Vuokatin matkailu
Koe seikkailijan Vuokatti – 9 huikeaa elämystä ympäri vuoden
Kainuun syleilyssä sijaitseva Vuokatti on oiva kotimaan matkakohde, joka tarjoaa sekä luonnon ihmeitä että adrenaliinia jokaisena vuodenaikana. Näitä yhdeksää aktiviteettia et halua ohittaa.
29.10.2023

1. Hiidenportin lumoavat luontoreitit ja muut eräseikkailut

Tiesitkö, että Vuokatin lähiseudun kansallispuistot ovat upeita vaelluskohteita? Esimerkiksi Hiidenportin kansallispuistosta löydät noin 30 kilometrin edestä viitoitettuja ja pitkostettuja reittejä, joita pitkin pääset syvälle kainuulaiseen luontoon. Siellä piilee myös Suomen huomattavimpiin luonnonnähtävyyksiin kuuluva Hiidenportin jylhä rotko.

Vuokatin ja Sotkamon huiput, siniset järvet, vihreät metsät ja puhdas luonto hemmottelevat houkuttelevien maisemien lisäksi monilla helpoilla koko perheen kävelyreiteillä. Tutustu esimerkiksi Vuokatinvaaran laen polkuihin nuotiopaikkoineen, Naapurinvaaran luontopolku Lepikon Lenkkiin tai alle kilometrin pituiseen Lasten Lenkkiin.

Vuokatin maisemaa hallitseva 13 peräkkäisen vaaran jono takaa myös kovia nousuja ja huikeita näkymiä kaikille hikeä ja haasteita metsästäville. Vuokatissa retkeilystä voit lukea lisää täältä.

2. Jääkellunta viilentää ja tekee vaikutuksen

Jätä arjen paino avannon ulkopuolelle ja anna Vuokatin vesien kannatella sinua. Jääkellunta tuntuu uskomattomalta – ja itse asiassa myös lämpimämmältä kuin kuulostaa. Pakkasen huurruttaessa puut ja jäähdyttäessä pohjoisen tuulen on vesi edelleen alhaisimmillaan nolla-asteista.

Hyppää siis vedenkestävään pukuun ja antaudu avannolle: edessä on makea ja ainutlaatuinen extreme-kokemus! Jääkellunta sopii myös vanhemmille lapsille, sillä sen alaikäraja on 12 vuotta.

Lämpöpuvun suojissa avannossa tarkenee pidempäänkin kuin minuutin. Jääkellunta luonnon keskellä on ainutlaatuinen kokemus!

3. Mene metsään maastoautosafarilla

Jos kaipaat off-road-polkujen viehätystä ja metsien kaukaisimpien kolkkien kutsua, istu maastoauton matkaan. Kyytipoikana nautit vauhtia ja Vuokatin monipuolisia maisemia.

Vuokatin Maasto- ja Off-Road-safarit tarjoavat hauskoja metsäreittejä ja vauhdikkaita seikkailuja menohaluisille. Rohkeimmat voivat tarttua rattiin itse, sillä ainakin osa safareista ajetaan kolmen henkilön autolastillisilla kuljettajaa välillä vaihtaen. Vrummm!

4. Moottorikelkkaillen vaarojen huipulle ja revontulten maahan

Vuokatin satumaisen talvimaan voit nähdä myös moottorikelkan selästä. Kahden tunnin kelkkasafarilla valloitat Vuokatinvaaran, pidemmällä retkellä taas pääset syvemmälle koskemattomaan talvimaisemaan. Tai ehkä lähdet illan pimentyessä starttaavalle revontulisafarille tai pilkkiretkeen yhdistetylle moottorikelkkailulle?

Minkä seikkailun valitsetkin, ympäristöystävälliset ja ajomukavuudeltaan erinomaiset kelkat lupaavat nautinnollisen talvimatkan. Liity mukaan viikkolähtöihin tai varaa ryhmällesi ikioma seikkailu.

Vuokatin SuperPark viihdyttää lasten lisäksi aikuisempiakin temppuilijoita.

5. Pelejä ja pomppuja koko perheelle

Vuokatissa on myös monia hauskoja elämysratoja: esimerkiksi Suomen suurin verkkoseikkailu, joka vie koko perheen yläilmoihin! Vuokatin Netpark on kuin labyrinttirata korkealla puiden latvoissa. Testaa navigointitaitojasi, pompi verkkotrampoliineilla ja nauti korkeuksista.

Myös sisäaktiviteettipuisto SuperPark liikuttaa kaiken ikäisiä – täällä on hauskaa joka säällä! Vuokatin SuperParkissa on freestyle-alue foam-altaineen ja scoottipisteineen, seikkailualue kiipeilyseinineen ja polkuautoineen sekä peliareena, jossa koko perhe voi kamppailla vaikkapa SuperBall-pallopelissä.

Go Vuokatin Megazone taas on jännittävä laserpeli, jossa tarkoituksena on taistella toisia pelaajia vastaan vaarattomilla lasermerkkaimilla. Kaksikerroksinen pelitila on koristeltu hohtomaalauksin ja kruunattu tunnelmaan sopivalla musiikilla. Kuka kerää eniten pisteitä osumalla vastustajien liiveihin ja tukikohtiin?

6. Koe vaarojen viehätys fillarilla tai fatbikella

Vuokatista löydät monipuolisia reittejä maantie-, retki- ja maastopyöräilyyn sekä perheille että haastetta kaipaaville seikkailijoille. Vuokatissa on kaikkea: korkeuseroja, kuntoa ja ajotaitoa koettelevia polkuja, helppoja rengasreittejä, mukavia maastomatkoja ja virkistäviä tuli- ja taukopaikkoja.

Etenkin sulan maan aikaan Vuokatin vaarat muuntuvat maastopyöräilijän paratiisiksi. Esimerkiksi Seitsemän sinisen kierros kulkee seitsemän vaaran kautta, sivuaa useita Vuokatin luonnonsuojelualueita ja vaatii polkijaltaan kestävyyttä. Vuokatin ja Sotkamon rengasreitit taas sopivat koko perheelle.

Oman pyörän raahaaminen ei ole tarpeen, sillä Vuokatti Ski Service vuokraa esimerkiksi maastopyörät ja fatbiket koko perheelle. Ryhmille tarjolla on myös ohjattuja pyöräretkiä.

Vuokatin korkeuserot haastavat polkijoita, mutta näkymät ylhäältä palkitsevat.

7. Tiukimmat kurvit tunnetaan speedboatissa

Nauti vauhdista Vuokatin maisemissa – ketterä speedboat pystyy hurjien kurvien ohella pyörähtämään jopa 360 asteen ympyrän, joten adrenaliinia ei tästä elämyksestä puutu. Speedboat-safareita voidaan kuitenkin ajaa myös leppoisasti Vuokatin kauneutta aistien. Olisiko tässä mieleenpainuva tapa viettää synttärit, polttarit tai yrityksen virkistyspäivä?

Nopea ja mutkitteleva speedboat-safari on vauhtihirmun valinta.

8. Rullahiihtorata haastaa ja hauskuuttaa

Haluaisitko kokea Vuokatinvaaran nousun rullien päällä? Varaudu korkeusmetrien ja sykelukemien kasvuun! Vuokatin rullahiihtoradan suurimman yhtäjaksoisen nousun tarjoavan, kovaan harjoitteluun sopivan Vuokatinvaaran reitin korkeusero on 130 m.

Vuokatissa voit toki rullailla leppoisamminkin: Urheiluopiston välittömässä läheisyydessä sijaitseva ja hiihtäjien suosima rullahiihtorata ulottuu vuonna 2023 tehdyn pidennyksensä ansiosta jopa kahdeksan kilometrin pituudelle. Rata sisältää uusien nousujen lisäksi monia kevyempään rullailuun soveltuvia osuuksia.

9. Koskemattomat kinokset kutsuvat lumikenkäilemään

Laita lumikengät jalkaan ja suuntaa Vuokatin vaaroille, tykkylumimetsiin tai aavoille järvenselille. Lumikenkäily on paitsi riemukasta tekemistä myös tehokasta kuntoilua.

Vuokatissa voit lumikenkäillä lyhyesti ja leppoisasti tai koko päivän kestävällä safarilla. Lähde omatoimiselle lumikenkätaipaleelle vuokrakengillä ja -sauvoilla tai valitse suosikkisi ohjatuista päiväretkistä ja revontulten juhlia metsästävästä iltasafarista. Seikkailu lumimaassa tekee takuulla hyvää keholle ja mielelle.

Kommentoi »