Kannatko mökille juomaveden? Virkkaa vesipulloille kätevät verkkokassit!

Jännitätkö joka kerta painavia vesipulloja kantaessasi, milloin pullon kantokahva repeytyy ja vedet posahtavat katuun? Virkkaa pulloille kestävät verkkokassit, ja samalla teet juomaveden kantamisesta vähemmän jännittävää!

Verkkokassi vesipullolle – tarvikkeet:

  • muurarin käsityölankaa
  • koukku numero 4

Verkkokassi vesipullolle valmistuu näin:

1. Virkkaa ketjusilmukkanauhaa pullon ympäryksen verran. Mallikasseissa silmukkamäärät ovat viiden litran pullolle 100 silmukkaa ja 10 litran pullolle 130 silmukkaa. Tarkista silmukkanauhan mitta pullon ympärillä. Se saa olla istuva. Sulje ketjusilmukkanauha ympyräksi.

2. *Virkkaa 10 ketjusilmukkaa, hyppää 4 silmukan yli ja tee piilosilmukka 5. silmukkaan*. Toista *_*, kunnes olet virkannut kerroksen loppuun. Jos silmukat eivät mene kerroksen lopussa tasan, voit tasata silmukkamääriä muutaman viimeisen ketjusilmukkalenkin kohdilla.

3. Kulje piilosilmukoilla (5 kpl) ensimmäisen ketjusilmukkalenkin keskelle. Virkkaa sitten 10 ketjusilmukkaa ja tee piilosilmukka seuraavan ketjusilmukkalenkin keskikohtaan. Jatka ketjusilmukkaverkon virkkaamista, kunnes pussukka on tarpeeksi pitkä, noin 16–18 kerrosta. Sovita verkkoa pulloon varmistaaksesi, että verkko on riittävän korkea. Ota huomioon, että verkon pitää riittää myös pullon pohjaan.

4. Virkkaa seuraavaksi kantokassin pohja suppuun kiinteillä silmukoilla. Tee yksi silmukka jokaiseen ketjusilmukkalenkkiin.

5. Tee vielä yksi kerros virkkaamalla kiinteä silmukka joka toiseen silmukkaan. Katkaise lanka ja päättele kunnolla. Langan häntä kannattaa polttaa aivan päästään, jotta se ei lähde kiertymään auki. Varo langanpäätä polttaessa osumasta verkon silmukoihin, jotta ne eivät katkea tai vaurioidu.

6. Seuraavaksi viimeistellään kantokassin yläosa ja virkataan siihen kahvat. Jatka työtä siis ketjusilmukkanauhasta, jonka teit ihan ensimmäiseksi. Virkkaa kerros pylväitä seuraavan ohjeen mukaisesti: Etsi kerroksen aloituskohta ja virkkaa siihen 3 ketjusilmukkaa ensimmäiseksi "pylvääksi". Sitten virkkaa jokaiseen ketjusilmukkavälikköön neljä pylvästä. Voit virkata pylväät silmukoiden läpi tai helpottaa työtäsi virkkaamalla ne ketjusilmukoiden ympärille. Muista kuitenkin laskea jokaiseen silmukkaväliin tarvittavat neljä pylvästä. Lopeta kerros piilosilmukalla.

Muurarinlanka on joustamatonta ja kestävää. Jos epäröit kassin kantokykyä, tee kahvan kohta kaksinkertaisella langalla, kohdat 6–7.

7. Laske silmukoiden määrä ennen seuraavan kerroksen aloittamista. Jaa saamasi luku neljällä. Virkkaa sitten kiinteitä silmukoita kerroksen ensimmäinen neljännes, eli määrä, jonka jakolaskusta sait. Tee seuraava neljännes ketjusilmukoita (= kahva), ja hyppää niin monen silmukan yli, kuin teit ketjusilmukoita. Sitten virkkaa taas neljännes kiinteitä silmukoita. Tee viimeinen neljännes ketjusilmukoita (= toinen kahva), ja hyppää yhtä monen silmukan yli, kuin teit ketjusilmukoita. Nyt olet kerroksen lopussa: lopeta se piilosilmukalla.

Huom! Jos teet verkkokassia isommalle kanisterille, virkkaa työhön yksi kerros kiinteitä silmukoita ja yksi pylväskerros ennen kohtaa 7. Näitä kerroksia voit toistaa useamman kerran, jos verkko-osuus tuntuu liian lyhyeltä, tai jättää ne virkkaamatta, jos verkko yltää pullon suoran kyljen yläreunaan.

Kun lisäät pylväskerroksia, verkkokassilla voi kantaa isompaankin pulloa.

8. Virkkaa seuraavaksi kerros pylväitä. Kahvojen ketjusilmukoiden kohdalla virkkaa pylväät ketjun ympärille, ei silmukoiden läpi. Tee kuitenkin pylväitä yhtä monta kuin ketjussa on silmukoita. Lopeta kerros piilosilmukalla.

9. Virkkaa viimeiseksi kerros kiinteitä silmukoita.

10. Katkaise lanka, vedä se silmukan läpi ja päättele hyvin. Polta langan päästä milli tai pari.

Verkkokassi on myös kestokassi, joka taittuu pieneenkin käsilaukkuun kauppareissujen varalle.
Julkaistu: 30.7.2018
Kommentoi »