Virkattu laukku räsykuteesta
Tee itse
Virkattu laukku räsykuteesta
Vanhoista trikoovaatteista saa leikkaamalla räsykudetta. Siitä virkkaa kassin hetkessä.
Julkaistu 3.9.2015
Kotivinkki

Koko: Olkahihnan kanssa noin 33 x 54 cm.

Tarvikkeet – kassi räsykuteesta:

  • 900 g:n kartio Hoooked Zpagetti -räsyä
  • virkkuukoukku nro 10 tai käsialan mukaan.

Tee mallineule:

Virkkaa kiinteitä silmukoita. Tiheys: 7 s ja 8 ½ krs = 10 cm.

Näin virkkaat kassin räsykuteesta

  1. Tee aloitusketjuksi 20 kjs. Virkkaa kiintein silmukoin ja korvaa aina krs:n 1. ks 1 kjs:lla. 1. krs: jätä 1 kjs väliin ja tee 19 ks. 2. krs: tee 1 kjs ja 19 ks. Jatka virkkausta edestakaisin, kunnes pohjan korkeus on 10 cm. 
  2. Virkkaa pohjan ympäri: virkkaa päätyyn 6 ks, sivuun 19 ks, toiseen päätyyn 6 ks ja toiseen sivuun 19 ks. Työ kääntyy nyt pystyyn pussin sivuiksi. Jatka virkkaamista 50 ks:lla, kunnes pussin korkeus on 24 cm. 
  3. Virkkaa etu- ja takaosan keskelle 9 s:n levyiset kahva-aukot: tee 9 kjs, hyppää 9 s:n yli, tee 16 ks, tee 9 kjs, hyppää 9 s:n yli, tee 16 ks. Virkkaa seuraavalla krs:lla jokaisen kjs-ketjun silmukan yläreunaan 1 ks eli yhteensä 9 ks, tee 16 ks, virkkaa toiseenkin kjs-ketjuun 9 ks, tee 16 ks. Virkkaa vielä 1 krs kiinteitä silmukoita.
  4. Virkkaa olkahiha: virkkaa takaosan aukosta laskettuna vielä 11 ks, hieman sivun keski kohdan ohi ja käänny. Virkkaa 1 kjs ja 4 ks, käänny. Jatka näin, kunnes olkahihnan pituus on n. 52 cm. Jätä lopetuslankaan ompeluvaraa, katkaise lanka ja vedä s:n läpi.
  5. Ompele hihna kassin vastakkaiseen sivun keskimmäiseen 5 s:aan.

Hoooked Zpagetti -kuteesta virkatun kassin pinnassa on kuviollisen kankaan tuomaa monivärisyyttä. Yksivärisestä kuteesta virkattuna kassi on pelkistetyn tyylikäs.

Hoooked Zpagetti -kude on leikattu muotiteollisuuden trikookankaiden ylijäämäpaloista. Kuteen sisältämän elastaanin ansiosta se on hieman joustavaa. Kudetta on saatavilla kuviollisena ja yksivärisenä, Menita Soukka. Materiaali: 92 % puuvillaa ja 8 % elastaania. Kerän koko noin 900 g = noin 120 m. Virkkuukoukku 10–12.

Tiedustelut: Menita Soukka / Soukan Ostoskeskus Espoo

Kommentoi »