Villatennarit
Tee itse
Villatennarit
Neulo lasten villasukat tennareiden tyylisiksi! Valitse sukkien väri käyttäjän lempivärin mukaan ja viimeistele villatennarit kengännauhoilla.
14.2.2011
 |
Kotivinkki

Lasten villatennarit – tarvikkeet:

  • Novitan 7 Veljestä -lankaa 100 g
  • sukkapuikot nro 3,5 tai 4
  • valkoiset kengännauhat
  • kaksi kangasmerkkiä tai nappia.

Lasten villatennarit – ohje:

Ohjeet ovat kokoihin 22 ja 26. Jos tahdot tehdä isommat tai pienemmät sukat, katso silmukkamääriä esimerkiksi osoitteesta www.novita.fi.

1. Luo 32(36) s sukkapuikolle ja jaa ne neljälle puikolle, 8(9) s kullekin. Neulo suljettuna neuleena joustinneuletta (1o, 1n) viisi kerrosta ja jatka sitten vartta sileällä neuleella kymmenkunta kerrosta. Kerros vaihtuu aina I ja IV puikon välissä.

2. Aloita kantatilkku neulomalla I puikon silmukat IV puikolle = 16(18) s. Jätä muut silmukat odottamaan. Käännä työ, nosta 1. s neulomatta ja neulo muut s:t nurin. Käännä työ, *nosta 1 s neulomatta ja jatkaa sileää neuletta*, toista *-* yhteensä 16(18) krs.

3. Neulo vielä nurjan puolen kerros ja aloita kantapohjan kavennukset. Neulo työn oikeasta reunasta, kunnes toisessa reunassa on jäljellä 6(6) s. Tee ylivetokavennus (nosta 1 s oikein neulomatta, neulo 1 s oikein ja vedä nostettu s neulotun yli) ja käännä työ. Nosta 1. s neulomatta, neulo 4(6) s nurin ja neulo 2 seuraavaa s:aa nurin yhteen, käännä työ. Nosta 1. s neulomatta, neulo kunnes on jäljellä 5(5) s ja tee ylivetokavennus. Jatka samalla tavalla siten, että sivusilmukat vähenevät koko ajan ja että keskiryhmän s:t pysyvät samana eli 6(8) s. Kun sivus:t loppuvat, jaa kantalapun s:t kahdelle puikolle (3,3 – 4,4).

4. Poimi vapaalle puikolle kantalapun vasemmasta reunasta 8(9) s + 1 s puikkojen välistä. Neulo poimitut s:t kiertäen oikein I puikolle. Neulo II ja III puikon s:t oikein. Poimi kantalapun oikeasta reunasta 8(9) + 1 s puikko- jen välistä ja neulo poimitut s:t kiertäen oikein IV puikolle.

5. Jatka näillä 40(46) s:lla sileää, mutta tee aluksi kiilakavennukset: neulo I puikon lopussa 2 viimeistä s:aa oikein yhteen ja IV puikon 2 ensimmäistä s ylivetäen oikein yhteen. Neulo 1 välikerros, tee kavennukset kuten edellä, neulo 2 välikerrosta, tee kavennuskerros, 3 välikerrosta jne. Kun kaikilla puikoilla on jäljellä 8(9) s, lopeta kavennukset.

6. Jatka sileää neuletta, kunnes pohjan pituus on 12(13) cm tai pikkuvarvas peittyy. Aloita sitten kärkikavennukset: neulo I ja III puikon lopussa 2 s oikein yhteen, 1 s oikein ja neulo II sekä IV puikon alussa 1 s oikein ja tee ylivetokavennus. Tee kavennukset kuten edellä joka 2. krs, kunnes joka puikolla on jäljellä 5(5) s. Tee sen jälkeen kavennukset joka krs:lla. Kun työssä on jäljellä 8 s, katkaise lanka ja vedä se silmukoiden läpi. Päättele hyvin.

Viimeistely

Pujota sukkien päälle valkoiset kengännauhat (koristenauhakin käy) ja silitä tai ompele varteen suloinen kangasmerkki.

Sukkien idea Ines Greiner:

Kommentoi »