Kotivinkki

Villatennarit

Villatennarit
Neulo villasukat tennareiden tyylisiksi! Harmaissa pässinpökkimissä villasukissa ei ole mitään vikaa, mutta villatennareissa pienenkin askel pitenee.
Julkaistu 14.2.2011

Näitä tarvitset:

Novitan 7 Veljestä -lankaa 100 g sukkapuikot nro 3,5 tai 4 valkoiset kengännauhat kaksi kangasmerkkiä tai nappia

Tee näin:

Ohjeet ovat kokoihin 22 ja 26. Jos tahdot tehdä isommat tai pienemmät sukat, katso silmukka- määriä esimerkiksi osoitteesta www.novita.fi.

1. Luo 32(36) s sukkapuikolle ja jaa ne neljälle puikolle, 8(9) s kullekin. Neulo suljettuna neuleena joustinneuletta (1o, 1n) viisi kerrosta ja jatka sitten vartta sileällä neuleella kymmenkunta kerrosta. Kerros vaihtuu aina I ja IV puikon välissä.

2. Aloita kantatilkku neulomalla I puikon silmukat IV puikolle = 16(18) s. Jätä muut silmukat odottamaan. Käännä työ, nosta 1. s neulomatta ja neulo muut s:t nurin. Käännä työ, *nosta 1 s neulomatta ja jatkaa sileää neuletta*, toista *-* yhteensä 16(18) krs.

3. Neulo vielä nurjan puolen kerros ja aloita kantapohjan kavennukset. Neulo työn oikeasta reunasta, kunnes toisessa reunassa on jäljellä 6(6) s. Tee ylivetokavennus (nosta 1 s oikein neulomatta, neulo 1 s oikein ja vedä nostettu s neulotun yli) ja käännä työ. Nosta 1. s neulomatta, neulo 4(6) s nurin ja neulo 2 seuraavaa s:aa nurin yhteen, käännä työ. Nosta 1. s neulomatta, neulo kunnes on jäljellä 5(5) s ja tee ylivetokavennus. Jatka samalla tavalla siten, että sivusilmukat vähenevät koko ajan ja että keskiryhmän s:t pysyvät samana eli 6(8) s. Kun sivus:t loppuvat, jaa kantalapun s:t kahdelle puikolle (3,3 – 4,4).

4. Poimi vapaalle puikolle kantalapun vasemmasta reu- nasta 8(9) s + 1 s puikkojen välistä. Neulo poimitut s:t kiertäen oikein I puikolle. Neulo II ja III puikon s:t oikein. Poimi kantalapun oikeasta reunasta 8(9) + 1 s puikko- jen välistä ja neulo poimitut s:t kiertäen oikein IV puikolle.

5. Jatka näillä 40(46) s:lla sileää, mutta tee aluksi kiilakavennukset: neulo I puikon lopussa 2 viimeistä s:aa oikein yhteen ja IV puikon 2 ensimmäistä s ylivetäen oikein yhteen. Neulo 1 välikerros, tee kavennukset kuten edellä, neulo 2 välikerrosta, tee kavennuskerros, 3 välikerrosta jne. Kun kaikilla puikoilla on jäljellä 8(9) s, lopeta kavennukset.

6. Jatka sileää neuletta, kunnes pohjan pituus on 12(13) cm tai pikkuvarvas peittyy. Aloita sitten kärkikavennukset: neulo I ja III puikon lopussa 2 s oikein yhteen, 1 s oikein ja neulo II sekä IV puikon alussa 1 s oikein ja tee ylivetokavennus. Tee kavennukset kuten edellä joka 2. krs, kunnes joka puikolla on jäljellä 5(5) s. Tee sen jälkeen kavennukset joka krs:lla. Kun työssä on jäljellä 8 s, katkaise lanka ja vedä se silmukoiden läpi. Päättele hyvin.

Viimeistely

Pujota sukkien päälle valkoiset kengännauhat (koristenauhakin käy) ja silitä tai ompele varteen suloinen kangasmerkki.

Idea Ines Greiner

Teksti Jonna Hietala

Kuva Jukka Salminen

Kotivinkki 101 ideaa 1/2010

Kommentoi »