Kirsi ahkeroi työkavereilleen aikamoisen sukkayllätyksen – ”Salaa tiirailin, minkä kokoinen jalka kenelläkin on”
Tee itse
Kirsi ahkeroi työkavereilleen aikamoisen sukkayllätyksen – ”Salaa tiirailin, minkä kokoinen jalka kenelläkin on”
Raisiolainen Kirsi Vuorela yllätti 27 työkaveriaan lämpimällä lahjalla. Aikaa urakkaan kului himoneulojalta noin kaksi kuukautta. Nyt poppoolla on ehkä maailman hienoimmat tiimisukat!
20.10.2020
 |
Meillä kotona

Mitähän sitä seuraavaksi neuloisi? Pari kuukautta sitten Kirsi Vuorela katseli jämälankakeriä kotonaan Raisiossa. Lankoja oli jo kertynyt melkoinen määrä – näistä riittäisi isompaankin projektiin, Kirsi mietti.

– Jostain mieleeni tulivat työkaverit. Korona-aika on ollut meille töissä aika rankka, ja nyt minulle tuli halu ilahduttaa muita.

Kirsi työskentelee toisena työnään Kupittaan K-Citymarketissa Turussa. Työkavereita hänellä on siellä 27.

– Katselin punaista lankakerää ja mietin, että tämä on aivan yhden työkaverini väri. Päätin neuloa jokaiselle omat villasukat.

Melkoiset pinot! Moni ei tällaiseen urakkaan lähtisi, mutta Kirsi on kokenut ja intohimoinen neuloja. Villasukkia, lapasia ja vauvannuttuja syntyy hänen käsissään tiivistä tahtia. Jutun kuvat: Kirsi Vuorela

Kokojen arvuuttelu meni salapoliisihommaksi

Kirsi ideoi sukat soveltaen ja yhdistellen neulesuunnittelija Jonna Nordströmin suosittuja JonSukat-malleja. Värit sukkiin Kirsi valitsi jokaisen työkaverin persoonan ja tyylin perusteella.

– Mietin tarkasti, mikä väri sopisi kenellekin parhaiten. Joidenkin kohdalla ajatus oli selkeä, esimerkiksi yhdellä työkaverillani on vaatteissaan tai kynsissä usein pinkkiä. Osaa värivalinnoista taas piti pohtia vähän pidempään.

Mutta kuinka Kirsi tiesi, minkä kokoiset jalat 27 työkaverilla on?

– En tiennytkään. Töissä salaa tiirailin, minkä kokoinen jalka kenelläkin on. Vertasin jalkaa vaivihkaa omaani ja päättelin sen perusteella koon. Jännitti kyllä aika paljon, osuuko oikein.

Kirsi kirjaili sukkien varsiin niiden tulevien omistajien nimet.
Lopuksi Kirsi paketoi jokaisen sukkaparin.

Kassikaupalla lämpimiä yllätyksiä

Työkaverit tiesivät, että Kirsi on kova neulomaan. Lahjasukat Kirsi piti kuitenkin visusti omana tietonaan siihen asti, kunnes ne valmistuivat. Aikaa koko rupeamaan meni noin kaksi kuukautta – tosin ohessa syntyivät parit muutkin käsityöt.

– Kudon aina, kun pystyn: kotona telkkaria katsoessa, kampaajalla, töissäkin joskus taukohuoneessa. Ja kun joka tapauksessa kudon paljon, on välillä ihana ilahduttaa muita.

Yhtenä päivänä Kirsi kantoi työpaikalle kaksi isoa kassillista villasukkia ja kertoi, että joukosta löytyy jokaiselle omat.

– Jännitti erityisesti, miten työpaikan nuoret miehet suhtautuvat. Kaikki vaikuttivat kuitenkin todella iloisilta. Whatsapp-ryhmässämme olen saanut kuvia ja viestejä siitä, että sukat ovat sopivia ja mieleisiä.

Nyt koko porukalla on hienot tiimisukat – tai melkein.

– Nauratti yksi ilta, kun tajusin, etten tehnyt sukkia itselleni. Ehkä täytyy ne vielä tehdä.

Vuosien saatossa Kirsi on neulonut toinen toistaan hienompia ja hauskempia sukkia.

Jutun kuvat ovat haastateltavan ottamia.

8 kommenttia