Unelmien Talo&Koti

Raikkaan vihreä pääsiäisasetelma syntyy herneenversoista ja leikkokukista – kurkkaa floristimestari Saija Sitolahden helppo ohje!

Raikkaan vihreä pääsiäisasetelma syntyy herneenversoista ja leikkokukista – kurkkaa floristimestari Saija Sitolahden helppo ohje!
Vihreä pääsiäisasetelma herättää kevätkodin eloon. Täytä tuikkukipot herneenversoilla ja leikkokukilla. Sekaan sopivat myös ohra ja varpukasvit. Pääsiäisen jälkeen herneenversot kannattaa hyödyntää mehussa, smoothiessa tai sellaisenaan vaikka leivän päällä.
Julkaistu: 30.3.2022

Vihreä pääsiäisasetelma – tarvikkeet:

  • kuivattuja herneitä, esimerkiksi kaupan ruokaherneitä
  • lasisia tuikkukippoja
  • multaa
  • erilaisia vihreitä leikkokukkia, kuten lumipalloheisin kukkia, vihreitä krysanteemeja, vihreävalkoisia leinikkejä, sinipiikkiputkia, vihreitä neilikoita, koisojen lehtiä, häntäparsan oksia ja varpukasveja, kuten italianvarputyräkkejä tai mustikkaa.
Lumipalloheisin kukkia, vihreitä krysanteemeja, vihreävalkoisia leinikkejä, sinipiikkiputkia, vihreitä neilikoita, koisojen lehtiä, häntäparsan oksia löydät kukkakaupasta. Kysy myös ylijäämäkukkia.

Vihreä pääsiäisasetelma syntyy näin

  1. Liota herneitä vedessä yön yli.
  2. Täytä osa tuikkuastioista mullalla. Jätä mullan reuna ainakin kaksi senttiä astian yläreunan alapuolelle.
  3. Kastele multa kosteaksi. Laita herneet mullan pinnalle, mutta älä peitä niitä mullalla. Suihkuttele kevyesti päivittäin. Huolehdi, ettei multa ole liian märkää.
  4. Kun herneet versovat, täytä loput tuikkuastiat vedellä ja asettele niihin vihreitä leikkokukkia ja varpuja. Sijoittele herneenversot ja leikkokukat toistensa lomaan asetelmaksi. Voit lisätä asetelmaan myös esimerkiksi ohran versoja tai perinteistä rairuohoa.
Varpukasvit antavat ryhtiä asetelmiin. Voit käyttää myös luonnosta löytyviä varpuja, kuten mustikkaa tai puolukkaa. Niitä voit poimia maanomistajan luvalla.
Herneenversojen kasvatus kestää noin 14 päivää. Ne ovat hyvänmakuisia sellaisenaan napsittuna, leivän päällä, tuorepuristetussa mehussa tai smoothiessä.
Vihreä tuoremehu syntyy herneenversoista, kiivistä ja omenasta mehulingon avulla.
Idätä versoiksi myös maissia, vehnää, kaalia tai auringonkukansiemeniä.

Vinkki!

  • Voit kasvattaa versoja myös talouspaperissa: kastele neljä kerrosta talouspaperia ja asettele herneet niiden päälle.
Kommentoi »