Veden solinaa ja välkettä – sopisiko pihallesi pieni suihkulähde?
Piha ja puutarha
Veden solinaa ja välkettä – sopisiko pihallesi pieni suihkulähde?
Vesiaiheen virtaava vesi rauhoittaa mieltä ja ilahduttaa kylpeviä pikkulintuja.

Jos pihaltasi puuttuu vielä vesiaihe, suunnittele aluksi sen koko. Pienen pihalammen voit tehdä valmisaltaasta mutta suuren vesiaiheen rakentamiseen tarvitset allasmuovia.

Pihan eläimet pääsevät helposti juomaan altaasta, kun muotoilet sen ympärille johonkin kohtaan loivasti veteen viettävän ranta-alueen. Soliseva suihkulähde tai pieni virtaava puro viimeistelee vesiaiheesi pihan katseenvangitsijaksi. Tarkkaile pihalammen elämää, saatat vaikka nähdä siilin lipomassa pienellä kielellään siitä vettä.

Tämä pihalampi on toteutettu 120-litran suuruisella valmisaltaalla (116 x 87 x 45 cm), pumpulla, teho 8 W, ja suihkulähdesuuttimella. Heissner-allaspaketin hinta on noin 120 € ilman suihkulähdettä, Netrauta.
Vesi suihkuaa pillipiiparin huilusta kauniisti kaaressa altaaseen. Huilupoika-suihkulähdepatsas on 47 cm korkea. Patsaalle suositeltu pumppu kierrättää tunnissa 2 000 litraa vettä. Patsas maksaa noin 135 €, Pihaverkkokauppa.fi.
Led-valot korostavat kivipylväistä virtaavaa vettä. Graniittisen suihkukaivon kivipylväät ovat 15,25 ja 40 cm korkeat. Altaan mitat 60 x 60 x 35 cm. Neptun-suihkukaivo noin 190 €, Vesilahde.fi.
Vesi solisee rauhallisesti led-valaistun suihkupallon päällä. Villa Fontania -suihkukaivon koko on 50 x 50 x 43 cm.  Pumppu kierrättää 650 litraa vettä tunnissa. Hinta noin 190 €, Pihakauppa.fi.
Kolmen vesiputouksen setin voi sijoittaa porrastaen peräkkäin vaikka kivikkopenkkiin. Altaiden halkaisijat ovat 35, 45 ja 55 cm. Nova Scotia -suihkulähdesetti noin 250 €, Pihaverkkokauppa.fi.
Sammakko-orkesteri musisoi pihalammen reunalla,vesi lorisee jokaisesta soittimesta. Patsas on UV-suojattu ja pakkasenkestävä. Pumpun suositeltava läpivirtaus noin 2 000 litraa tunnissa. Hinta noin 100 €, Vesilahde.fi.
Pronssijäljitellystä muovimassasta valmistettu Yannick-suihkulähdepoika kestää UV-säteilyä ja pakkasta. Pumpun suositeltava läpivirtaus on 750–1500 litraa tunnissa. 48 cm korkea patsas maksaa noin 100 €, Puutarhakoristeet.net.
Terrakottaruukkua koristaa kaunis pinta. Orange-suihkukaivon koko on 21 x 31 x 26 cm. Setti sisältää myös pumpun, altaan, teräsritilän, letkut ja liittimet. Hinta noin 200 €, Taloon.com.
Kommentoi »