Meidän Talo

Vauvaperheen muuttovalmis talo

Mainos
Kun helsinkiläisperhe kiinnostui tosimielellä Hyvinkään asuntomessualueesta, jäljellä oli enää yksi tontti. Sille rakennettiin pikavauhtia sopivasti muunneltu Ainoakoti-malliston muuttovalmis talo.
Teksti Meidän Talo
Kuvat Juha Juntto

Villa Ainoa on passiivitalo, jossa on tarkasti säätyvä sähkölämmitys. Ilmanvaihtolaitteeseen on yhdistetty ilmalämpöpumppu, joka jakaa lämpöä ja ilmaa ilmanvaihtokanavia pitkin tasaisesti eri huoneisiin. Erillisiä sisäpuhallinyksiköitä ei tarvita.

Lattialaattojen ja parketin alle on asennettu lämmityskaapelimatot. Matto on asennettu heti lattiamateriaalin alapuolelle, pintabetonivalun päälle.

Tällainen järjestelmä lämmittää nopeammin kuin laajan betonikerroksen alle asennettu kaapeliverkosto. Iso betonimassa lämpenee hitaasti. On myös energiatehokkaampaa lämmittää vain pintamateriaalia, jolloin myös lämmityksen säätö on tarkempaa.

Taloon on asennettu talotekniikan ohjausjärjestelmä. Asukkaat voivat ohjata helppokäyttöistä kosketusnäyttöä kotona tai etänä matkapuhelimella. Järjestelmään voi syöttää viisi matkapuhelinnumeroa.

Ohjausjärjestelmässä on kolme erilaista asetusta: kotona, poissa ja poissa pitkään. Erilaisilla säädöillä ohjataan erityisesti ilmanvaihtoa ja lämmitystä. Samoin lukitukset ja varashälytykset kytkeytyvät päälle. Järjestelmä lähettää tarvittaessa matkapuhelimeen esimerkiksi palo-, murto- tai vesivauriohälytyksiä.

Asukkaat voivat seurata energiankulutustaan ohjaimesta ja tarvittaessa muuttaa kulutustapojaan säästeliäämmiksi.

Talossa on neljä aurinkopaneelia, joista saatavaa sähköä hyödynnetään ilmanvaihtoon sekä käyttöveden ja kiukaan lämmittämiseen.

Messutalostatus ei perhettä haitannut. Hyötyäkin siitä oli: messuaikataulujen takia piha tuli heti kuntoon, muutenhan pihatyöt siirtyvät helposti aina vain tuonnemmaksi.

Olohuoneen kalusteet ja matto ovat Askosta. Copenhagen-sohva ja Gamma-rahi on päällystetty samalla kankaalla. Esprit Urban Senses -matossa on Teean lempiväri violetti.

kuva
Ruokailutilaan ja olohuoneeseen avautuva keittiö on Novartin Petra-mallistoa. Kodinkoneet ovat Electroluxin ja kylmälaitteet Festivon. Astianpesukone on integroitu kalusteoven taakse. Kaikki olennainen on käden ulottuvilla.
kuva

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.

Sed posuere interdum sem. Quisque ligula eros ullamcorper quis, lacinia quis facilisis sed sapien.

kuva
Vanhempien sängynpääty ryhdistää takaseinää ja silkkityynyt pehmentävät vaikutelmaa.
kuva
Perheen tyttären huoneessa satuhahmot pääsevät valloilleen. Katossa on Kartellin Fly-valaisin.
kuva
Kodinhoitohuoneeseen mahtuu kaikki olennainen. Oikealla oleva ovi johtaa suoraan etuverannalle.
kuva
Talon isäntä saunoo mieluusti joka päivä. Uudessa kodissa lauteet ovat molemmilla seinustoilla.
kuvakuva
Tähän rakennetaan oma koti.
kuva
Elementtien pystytys.
kuva
Terassin rakentaminen.
kuva
Sisätyöt käynnistyvät.
Julkaistu: 16.5.2014
Katso myös nämä