Palju vanhasta kylpyammeesta! Sol-Britt ja Jussi rakensivat persoonallisen pulikointipaikan – vesi lämpiää kamiinalla

Palju vanhasta kylpyammeesta! Sol-Britt ja Jussi rakensivat persoonallisen pulikointipaikan – vesi lämpiää kamiinalla
Tv-sarjasta inspiroituneet Sol-Britt ja Jussi rakensivat mökkirannalleen paljun, jossa kelpaa nauttia Suomen keväästä ja kesästä.
Julkaistu: 9.4.2021

Upea järvimaisema, rantasauna ja iso mökkipiha täynnä mukavuuksia, mutta jotain tuntui kuitenkin puuttuvan.

Sol-Britt ja Jussi Kärjen Kirkkonummella sijaitsevan, täysin remontoidun perintömökin pihan viimeisteli viime kesänä oma palju.

Diy-henkinen pariskunta rakensi kylpypaikan vanhasta ammeesta. Kotitekoisen paljun paikaksi valikoitui mikäs muukaan kuin saunan vieressä sijaitseva ranta.

– Amme on Jussin lapsuudenkodista, eli kymmeniä vuosia vanha. Hän on itse joskus hiekkapuhaltanut ja maalannut sen. Idea paljuun tuli australialaisesta tv-sarjasta. Päähenkilöllä oli pihallaan amme, jossa hän makasi aina silloin tällöin, Sol-Britt kertoo.

Sol-Britt nauttimassa paljun lämmöstä.

Paljua lämmittävä kamiina on tehty tilaustyönä ruostumattomasta teräksestä. Kamiinan tekijä myös asensi sen ja porasi reiät ammeeseen kahdelle putkelle. Kamiina ja sen asentaminen olivat ainoat menoreiät, ja ne veivät lompakosta muutaman satasen.

"Hyvin olemme saaneet sovittua omat vuoromme."

Pariskunnan mukaan kesäkäytössä oleva palju on toiminut moitteettomasti. Ainoa miinus on odottelu, sillä paljun lämmittämiseen kuluu noin puolitoista tuntia.

– Lämpötila määrää, kuinka pitkään paljussa viihtyy. Jos lämmittää monta pesällistä, tulee helposti liian kuuma.

Paljussa kelpaa katsella maisemia.

Ammeen koon vuoksi siihen mahtuu kerrallaan vain yksi henkilö, mutta toistaiseksi vuoroista ei ole tullut kiistaa.

– Hyvin olemme saaneet sovittua omat vuoromme. Viime kesä oli koronakesä, joten meillä ei paljon mökkivieraita käynyt. Ne muutamat tykkäsivät kovasti.

Terhi ja Alex rakensivat paljun 90 eurolla

Terhi ja Alex keksivät rakentaa paljun naapurin maitotilalla vaille käyttöä jääneestä maitotankista. Kurkkaa lopputulos täältä!

Kommentoi »