Vaneriseinät ja mustaa maalia – näin pihavarastosta tuli tyylikäs vierasmaja!
Sisustus
Vaneriseinät ja mustaa maalia – näin pihavarastosta tuli tyylikäs vierasmaja!
Isovanhempien pihavarastosta tuli viihtyisä vierasmaja lasten perheille. Ei uskoisi, että tässä tyylikkäässä tilassa säilytettiin talvella terassikalusteita ja puutarhatyökaluja.
13.6.2017
 |
Avotakka
Omakotitalon pihavarasto ammotti tyhjyyttään kaikki kesät. Talvisin tila oli hyötykäytössä, sillä siellä säilytettiin talon suuren terassin kesäkalusteet sekä puutarhanhoitovälineitä. Kun varaston eristystä oli ensin parannettu, verhoiltiin kolme seinää ja katto vanerilla.
Korkeaan tilaan oli luontevaa rakentaa parvi. Sen alle rakennettiin vielä vanerista sohva, jonka saa levitettyä parivuoteeksi. Tilassa oli ennestään vain yksi pieni ikkuna, joten valoisuuden lisäämiseksi päätyseinään puhkaistiin aukko ikkunaa varten. Ikkuna sijoitettiin niin, että se valaisee parven alle jäävää tilaa mutta ei ole suoraan sohvalla istujien niskan takana.
Kuin hiiltä. Yksi varaston sivuseinistä oli raakalautaa, jonka rouhea ilme miellytti, joten se vain maalattiin mustaksi.
Puulattian maali oli hyvässä kunnossa, mutta sen sävy näytti aavistuksen liian vihreältä asukkaiden makuun. Niinpä lattia hiottiin kevyesti ja maalattiin vaaleanharmaalla Betoluxilla.
Vaaleat vaneritikkaat nousevat kauniisti esiin mustaa seinää vasten.
Vaneriseinät suojattiin valkoisella Supi-saunavahalla. Mustaksi maalattuna vanha Lundian hylly on kuin upouusi.Valmis tila viimeisteltiin kodikkaaksi suurella villamatolla sekä kasveilla ja tyynyillä. Juliste on Studio Esinamin, valaisin ja keraaminen kulho ovat löytyneet Tiirinkosken tehtaalta. Aamupesuja varten piharakennuksessa on myös Indiskasta ostettu messinkinen kastelukannu.
Kommentoi »