Vältä yleisimmät verhomokat ammattilaisen vinkeillä
Sisustus
Vältä yleisimmät verhomokat ammattilaisen vinkeillä
Tuliko ostettua liian lyhyet verhot? Sisustussuunnittelija Milla Alftan paljastaa, mitkä ovat yleisimmät verhomokat. Näin vältät sudenkuopat verhojen valinnassa ja ripustamisessa.
23.1.2017
 |
Avotakka

10 yleisintä verhomokaa – vältä nämä ja onnistu verhojen valinnassa ja ripustamisessa:

1. Sivuverhot tulevat osittain ikkunan päälle

Kun verhotanko on riittävän leveä, verhoille jää tilaa olla ikkunan molemmin puolin. Näin verhot eivät peitä valoa ja maisemaa, ja kokonaisuus on ryhdikäs. Verhotangon ideaalileveys on metrin ikkunaa leveämpi. Verhokisko saa mielellään olla koko ikkunaseinän päästä päähän, jolloin verhojen paikkaa voi muunnella.

2. Liian alas asennetut verhot

Verhokiskon asentaminen mahdollisimman ylös tekee ikkunasta ja huoneesta korkeamman oloisen. Kun verhotanko tai -kisko on riittävän korkealla, laskosverholla voi säädellä vaikutelmaa ikkunan todellisesta korkeudesta. Esimerkiksi matalassa kellaritilassa verhot kannattaa ripustaa katonrajaan. Sääntö ei päde, mikäli ikkunan yläreunan ja katon välille jää yli 50 cm korkeudelta seinäpintaa näkyviin.

3. Liian lyhyet verhot

Lyhyistä verhoista tulee sama vaikutelma kuin aavistuksen liian lyhyistä housuista. Ideaalimitta on noin sentin lattiasta. Huomaa, että raskaasta kankaasta tehdyt pitkät verhot voivat venyä sentin tai pari. Ne kannattaakin ripustaa pariksi viikoksi venymään ennen helman ompelua tai huomioida asia ompeluvaiheessa mitoissa.

4. Tarkoitukseen sopimattomat verhot

Älä ala heti ensimmäisenä valita mieleistä kangasta tai kuosia, vaan mieti, mihin tarkoitukseen verhot tulevat ja mitä ominaisuuksia niiltä vaaditaan. Pimennykseen, näkösuojaksi, tilanjakajaksi tai pehmentäväksi elementiksi tarvitaan erilaiset verhot.

5. Hutiostokset

Jos olet ostamassa esimerkiksi kuultavaa valoverhoa, mallaile sitä ennen ostamista ikkunan edessä. Läpikuultavan kankaan väri ja olemus muuttuvat valoa vasten.

Kommentoi »