Valokuvaaja Meeri Koutaniemi kerää kotiinsa kasoja, kunnes ne kaatuvat päälle – ”Laitan musiikin kovalle ja ryöppään kaikki röykkiöt kerralla rikki”
Ihmiset
Valokuvaaja Meeri Koutaniemi kerää kotiinsa kasoja, kunnes ne kaatuvat päälle – ”Laitan musiikin kovalle ja ryöppään kaikki röykkiöt kerralla rikki”
Valokuvaaja Meeri Koutaniemi rentoutuu mökkirannan avannossa. Paras oivallus on opettanut, että positiivisuus voi olla valinta. Tässä jutussa hän kertoo, mitkä asiat tekevät elämästä parasta.
Julkaistu 3.2.2022
Kotivinkki

Paras paikka kotona

Sänky on rakas paikka minulle, miehelleni Samille sekä kohta kaksivuotiaalle koirallemme Papulle. Kutsumme sitä pyhäksi kolminaisuudeksi, kun makaamme kaikki toistemme päällä. Teemme sängyssä myös töitä, katsomme elokuvaa tai juttelemme. Syömmekin sängyssä.

Paras tapa rentoutua

Rentouttavinta on uida avannossa ja venytellä sen jälkeen saunassa. Mökillä Karjalohjalla saunon ja käyn avannossa parin tunnin ajan yhteen menoon. Rentoutuminen on totaalisen psyykkis-fyysistä: kuuman ja kylmän kontrasti hoitaa kehoa. Olen avannossa muutamia minuutteja kerrallaan, ja kehoni alkaa tottua kylmään.

Paras tapa siivota

Kerään kasoja, kunnes ne kaatuvat päälle. Sitten laitan musiikin lujalle ja siivoan kaikki kerralla. Ryöppään röykkiöt rikki.

Paras ystävä

Se on oma aika. Tarvitsen sitä, jotta voin koota ajatuksiani, rauhoittua ja inspiroitua.

Paras päivä

Se alkaisi tanssimalla, ja kappale voisi olla Casta Diva Bellinin Norma-oopperasta. Sitten kuuntelisin rytmistä tanssi­musiikkia, ja brunssin jälkeen tulisi päivämetsäretki. Alku­illasta ennen auringonlaskua uisin luonnon­vesissä. Illalla olisi juhlat!

Paras oivallus

Yllättävän paljon on kiinni siitä, miten valitsen suhtautua asioihin. Ero positiivisen ja negatiivisen välillä on hiuksenhieno, ja kallistun mieluummin ensimmäiseen.

Paras hetki

Parasta on havahtua rakkauteen: ne hetket, kun katson puolisoani Samia ja tajuan, millainen ihminen minulla on vierelläni ja ymmärrän, missä kaikessa voimme tukea ja kannustaa toisiamme.

Paras...

Ruoka: Talkkunapuuro voilla

Juoma: Vesi ja viini

Maku: Marjat

Tuoksu: Metsä

Matkakohde: Kuusamo

Kirja: Peppi Pitkätossu

Kulkupeli: Polkupyörä

Keittiöväline: Teemuki

Tv-ohjelma: Dokumentit

Vaate: Kaapu

Musiikki: Maailmanmusiikki

Biisi: Hilja Grönfors: Itkisinkö toiveitani

Jäätelö: Pistaasi

Elokuva: Rautakolmonen

Herkku: Leivokset

Vuodenaika: Kesä

Kasvi: Kilpipiilea

Huonekalu: Sänky

Jälkiruoka: Macaron-leivos

Kaupunki: Rio de Janeiro

Iltarutiini: Teehetki

Meeri Koutaniemi, irti kuvasta on kahdeksanosainen ohjelmasarja kuvataiteesta. Yle Teema ja Areena.

Kommentoi »