Valoisa rintamamiestalo
Sisustus
Valoisa rintamamiestalo
Elimäkeläinen rintamamiestalo sai remontissa valkoista pintaansa. Seiniä kaatamalla ja ovia poistamalla lapsiperheen kodista saatiin avara.
Julkaistu 7.6.2016
Kotivinkki

Remontissa poistettiin kaikki sisähuoneiden ovet ja kaadettiin pari seinää. Talo oli aikaisemmin vanhan pariskunnan koti, jossa oli pieniä huoneita suljettujen ovien takana. Kodista haluttiin valoisa ja avara. Alakerran sohvapöytä on kirppislöytö. Lisätyynyjä on vanhassa puulaatikossa pöydän alla. Himmeli on tehty paperipilleistä.

Perhe rakastaa alakerran vanhaa puuhellaa. Viikonloppuna hella on usein lämmin lähes koko päivän. Hella on myös loistava lämmönlähde, sillä se lämmittää alakerran nopeammin kuin patterit. Astiakaappi on Ikeasta. 

Kesällä lapset juoksevat paljain varpain sisältä ulos ja ulkoa sisälle. Valkoista sohvaa päällystää koneessa pestävä virkattu pitsipeitto, joka on saatu häälahjaksi. Valkoinen on helppo väri, sillä sitä voi tarpeen vaatiessa valkaista.

Keittiön välitilaan haluttiin peili. Peili heijastaa valoa, ja sen puhtaanapitokin on perheen äidin mielestä helpompaa kuin laattojen. Kaikki yläkaapit aukeavat ylöspäin, sillä hän ei halunnut enää kopsautella otsaansa aukinaisiin ovenkulmiin. Keittiön puusohva löydettiin netistä ja maalattiin Tikkurilan himmeällä Helmi-kalustemaalilla. Kannen alla säilyvät säilömiseen tarvittavat mehupullot, pakasterasiat ja muovikipot. Ystävä on tehnyt harmaan maton.

Yläkerrassa ei ole vielä tehty remonttia, joten se on sisustettu tilan ehdoilla. Sänky on sijoitettu niin, että pahin tapettivaurio on piilossa, ja iso matto peittää tumman rakennuslevyllä vuoratun lattian. 

Kamina hankittiin käytettynä netistä. Jälkikäteen pari kuuli edellisiltä asukkailta, että muurin kupeessa oli ollut aikanaan samanlainen porinmatti. Se on yläkerran ainoa lämmönlähde, ja se pitää hyvin lämmön pakkasillakin.

Kuistilla tuikut ovat kynttilöitä parempia, sillä pitkät kynttilät sulavat auringonpaahteessa hetkessä kaarelle. Retropeitto on löytö kirpparilta, sen voi napata mukaan retkelle.

3 kommenttia