Vaahteranlehtikuusi, sesongin hauskin (ja helpoin) pihakoriste! Värikkäät lehdet innostivat Susannen askartelemaan

Vaahteranlehtikuusi, sesongin hauskin (ja helpoin) pihakoriste! Värikkäät lehdet innostivat Susannen askartelemaan
Usein yksinkertaiset ideat ovat niitä parhaita, niin kuin Susanne Storåsin vaahteranlehtikuuset! Vaasalainen Susanne taivasteli pihansa vaahteroiden väriloistoa. Sitten jostakin tupsahti mieleen helppo askarteluidea, jossa kauniit lehdet saisivat loistaa.
Julkaistu: 21.9.2021

Vau, mitkä vaahteranlehtikuuset! Mistä keksit idean?

Pihassani on kaksi suurta vaahteraa, ja aina syksyisin taivastelen niiden väriloistoa. Olen myös ihaillen seurannut, kuinka kätevät ihmiset taittelevat kauniita ruusuja vaahteranlehdistä. Mietin, millä tavalla lehtiä voisin muutenkin hyödyntää visuaalisesti. Kun raivasin kesäkukat pois, niin jotainhan piti tilalle keksiä – ja sitten se idea vain tuli, vaahteranlehtikuuset!

Kuvailetko, kuinka teit vaahteranlehtikuuset?

Painelin multaa täynnä olevien kukkapurkkien reunoille tuijan oksia. Kaapista löytyi pari 70-senttistä kukkakeppiä, jotka työnsin keskelle ruukkujen multapaakkuja. Sitten keräsin ison kasan erikokoisia lehtiä ja vain painelin ne tikkujen läpi. Järjestin isoimmat lehdet alimmaiseksi, ja mitä ylemmäksi työ eteni, sitä pienempää lehteä käytin. Välillä katselin vähän kauempaa, että muoto näytti hyvältä. Mutta ei se ole niin justiinsa! Lopuksi leikkasin lehtien törröttävät varret pois.

Susanne jakoi kuvan vaahteranlehtikuusista Facebookin Puutarha ja piha -ryhmään, ja idea saavutti nopeasti valtavan suosion. "Ajattelin ensin, viitsinkö edes tätä jakaa, mutta jaoin kuitenkin. Ja taivas, kun siitä tykättiin! Ajattelin, ettei tämä nyt yksinkertaisuudellaan niin kummoinen ole. Väärässä olin." Jutun kuvat: Susanne Storås.
"Ikkunat huusivat pesijää, mutta vaahteranlehdet kutsuivat minua vieläkin kovempaa."

Millaista näiden askarteleminen oli?

Tämä oli tosi helppo ja nopea tehdä eikä vaadi mitään ihme työkaluja. Mukavaa syyspuuhastelua ja yhdessäoloa vaikka ihan pientenkin lasten kanssa. Huvi, hyöty ja liikunta samassa paketissa.

Oletko muutenkin kova askartelemaan?

Kyllä, olen tosi kova värkkäilemään kaikenlaista sisällä ja ulkona. Lisäksi intohimoni on kierrätys: toisen roska on minun aarteeni. Elän tunteella ja inspiraatio edellä. Nytkin ikkunat huusivat pesijää, mutta vaahteranlehdet kutsuivat minua vieläkin kovempaa.

"Täytyyhän näitä vaahteranlehtikuusia vielä värkkäillä lisää, kun tuota materiaalia suorastaan tippuu syliin."
Moni kyseli sosiaalisessa mediassa Susannelta, miten lehdet pysyisivät käpertymättä. Susanne on sumutellut vaahteranlehtikuusia kerran päivässä vedellä toivoen, että lehdet pysyisivät hieman kauemmin suhteellisen suorina. "Toisaalta eihän se haittaa, vaikka ne vähän käpertyisivät."

Onko sinulla lisää ideoita vaahteranlehtien varalle?

Täytyyhän näitä vaahteranlehtikuusia vielä värkkäillä lisää, kun tuota materiaalia suorastaan tippuu syliin. Nämä ovat varmasti kauniita havuistutuksienkin seurana. Mietin jo myös sitä, miltä näyttäisi bonsai-tyylinen vaahteranlehtipuu.

Susannen pihassa riittää vaahteranlehtiä yllin kyllin. Tämä kuva on syksyltä 2020, jolloin hän ei malttanut haravoida upean värisiä lehtiä.

Lue myös: Vaahteranlehtiruusu on ruska-ajan pirtein villitys – näin upeita luomuksia askartelijat ovat hehkuvista lehdistä kieputtaneet!

Tämän kauniin vaahteranlehtiruusukimpun askarteli ja kuvasi Katriina Savola.

3 kommenttia