Uunin puhdistus
Sisustus
Uunin puhdistus
Miten tavallisen uunin puhdistus käy mahdollisimman helposti ja ekologisesti? Tarvitseeko pyrolyysitoiminnolla varustettua uunia puhdistaa lainkaan pesemällä? Miten puhdistus käytännössä sujuu? Tuleeko uuni itsestään varmasti puhtaaksi?
30.1.2013
 |
Kotivinkki

Uunin puhdistus onnistuu näillä konsteilla

  • Uunin puhdistus sujuu mainiosti aivan tavallisella käsitiskiaineella. Muista oikea annostus: puhdistustehoa voi lisätä pesuainemäärää kasvattamalla, mutta yliannostus on turhaa. Suosi Joutsenmerkin saaneita tuotteita. Ne ovat elinkaareltaan ekologisempia kuin saman tuoteryhmän vastaavat tuotteet keskimäärin. 
  • Emäksiset puhdistusaineet irrottavat rasvalikaa. Mäntysuopaliuos on emäksinen puhdistusaine ja samalla myös ekologinen. Levitä mäntysuopaliuosta tahrojen pinnalle ja kuumenna uuni 50 asteeseen. Kun uuni on hetken jäähtynyt, harjaa pehmeällä harjalla ja pyyhi veteen kostutetulla liinalla.
  • Voit puhdistaa uunin ekologisesti myös isoäidin konsteilla. Sekoita 2 rkl ruokasoodaa, 2 rkl suolaa ja 2 rkl kuumaa vettä tahnaksi, jolla hankaat uunin puhtaaksi.
  • Joskus tarvitaan uuninpuhdistusainetta ja liotusta. Silloin pinnat vaativat huuhtelemista pesun jälkeen. Puhdista uuni mieluiten heti tahrojen ilmestyttyä, niin et tarvitse voimakkaita pesuaineita.
  • Pyrolyysipuhdistus tapahtuu 500°C lämpötilassa, jolloin rasva ja ruoanjäämät palavat hienoksi tuhkaksi, joka on helppo pyyhkiä pois. Uunissa on erityinen pinnoite, joka kestää näin kuuman lämmön. Pyrolyysipuhdistuksessa ei tarvitse käyttää lainkaan puhdistusaineita tai kemikaaleja. 

Asiantuntija: Heli Mäntylä

Kommentoi »