Urheilulääkäri Pippa Laukka: "Ehdottomuus ei lisää kenenkään onnellisuutta"
Ihmiset
Urheilulääkäri Pippa Laukka: "Ehdottomuus ei lisää kenenkään onnellisuutta"
Pippa Laukka kannustaa tekemään arjessa pieniä hyvinvointivalintoja. Armollisuuden oppiminen ei ole ollut hänelle itselleenkään helppoa, ja toipuminen syömishäiriöstä on vaatinut työtä.
7.9.2016
 |
Kotivinkki

"Lääkärinä olen nähnyt, että ehdottomuus ei lisää kenenkään terveyttä tai onnellisuutta. Siksi kehotan ihmisiä olemaan armollisia itselleen. En silti tarkoita, että kannattaisi heittäytyä pelkästään sohvalle rötväilemään.

Paras tapa parantaa omaa hyvinvointia on tehdä pieniä valintoja joka päivä. Voit miettiä vaikka aamulla bussissa, että millä yhdellä teolla kiinnitän huomiota omiin tarpeisiini tänään. Se voi olla eväsleipien tai tuorepuuron tekeminen evääksi, jotta ei tarvitse syödä palaveripullia iltapäivänälkään. Tai se, ettei jätä lounasta väliin, ja että varaa kokousten lomaan vartin hengähdystauon itselleen.

Armollisuus ei ole minullekaan aina helppoa. Ruuhkavuosien aikana on ollut pakko oppia priorisoimaan ja sietämään keskeneräisyyttä. Siinä on hyviäkin puolia. Aiemmin yritin tehdä isotkin päätökset nopeasti. Nyt luotan siihen, että pienen hauduttelun jälkeen vastaukset tulevat ja ovat lisäksi paremmin harkittuja.

Eniten olen kipuillut suhteessa ruokaan. Syömishäiriöstä toipuminen on vaatinut hirveästi töitä. Nykyään pystyn syömään herkkuja silloin, kun minun tekee niitä mieli. Äitinä olen pyrkinyt auttamaan lapsiani tunnistamaan syvempiä tunteita mielitekojen takana ja tukenut heidän ymmärrystään omasta hyvinvoinnistaan. Esimerkilläni olen kannustanut heitä esimerkiksi hyötyliikuntaan. He ovat nähneet, että pyörällä voi liikkua ja se on hauskaa, vaikka sataisi tai lumi olisi maassa.

Nyt kun vanhin lapsistani on täysi-ikäinen, voin paukutella henkseleitä ja sanoa, että aika hyvä siitä tuli.” 

Kommentoi »