Avotakka

Unohda tehosteseinät! Nyt on trendikästä sisustaa koko huone yhdellä värillä

Unohda tehosteseinät! Nyt on trendikästä sisustaa koko huone yhdellä värillä
Tehosteseinät ovat menneen talven lumia: kun maalaat tai tapetoit koko huoneen, tunnelma tihenee. Tämän vuoden maalisävyjä ovat etenkin hehkeä koralli ja makea hunaja. Poimi trendikkäät väri-ideat!
Kuvat valmistajat ja maahantuojat, Johanna Kinnari

1. Pinkki ja koralli ovat pinnalla

Kaari-peili (kork. 170 cm, lev. 55 cm ) 985 €, Muoto2. Miami-tuolin istuin- ja selkätyynyssä on napakat tikkaukset, 169 €, Ellos. GTV:n samettityyny 162,45 €, Out of the Dark. Warm Nordicin Secant-sohvapöydän kansi on marmoria, 679 €, Finnish Design Shop. Madame Stoltzin kaksivärinen vaasi (kork. 49 cm) 32 €, Formverk. Asan-muki 9,90 €, Stockmann. Samettinen Royal-valmisverho (140 × 250 cm) 54 €, Vallila. Hattara-matto 124 €/m2, VM Carpet.

Sisusta sävy sävyyn ja yhdistä murrettua pinkkiä ja viininpunaista. Kaartuvat muodot antavat kalusteille keveän ilmeen. Seinässä on Tikkurilan sävy H417 Näsiä.

Warm Nordicin Secant-sohvapöytä (lev. 100 cm, syv. 40 cm, kork. 36 cm) 679 € ja Beak Bird -sarjan Awake Snipe -puulintu 74 €, Finnish Design Shop. Laura Itkosen suunnittelema keraaminen Saimi-rasia marmorikannella 55 € ja uniikki rasia 95 €, Laura Itkonen. Normann Copenhagenin Tivoli Bazaar -vaasi 40,25 €, Out of the Dark. Muuton Compile-kirjatuki 35 €, Formverk. Furninovan Candy-nahkarahi 379 €, Vepsäläinen. Kalanruotokuvioitu Lamin art -sarjan Manor oak classic -laminaattilattia 81,85 €/m², Tarkett.

Art deco -tyylinen tapetti luo illuusion hotellimaisesta tilasta. Kolmiulotteiset kaari-ikkunat monistuivat Sandbergin L’Hôtel-sarjan Marie-tapettiin, 104 €/rll, Maricken.

Murrettu roosa on ajaton sisustusväri, jonka pariksi sopivat pellavan sävyt ja valkoinen. Sulking Room Pink -sävy on Farrow & Ballin.

Tikkurilan vuoden 2019 maalisävy on lämmin koralli (sävy K319 Flamingo), joka on saanut inspiraationsa flamingoista ja Miamin pastellinsävyisistä rakennuksista. Makea väri on haastava isoina pintoina mutta toimii hyvin pienen huoneen tunnelman tekijänä.

2. Keltainen on nousussa

Hunaja on maanläheinen ja pehmeä värisävy, johon yhdistyvät hyvin ruskea, vihreä ja puuteriset roosan vivahteet. Tikkurilan maalisävy L396 Mehiläisvaha on omiaan olohuoneen tai ruokailutilan seiniin.

Gazzdan tammiviilutetussa Fawn-senkissä on pyöristetyt kulmat, (lev. 180 cm, syv. 45 cm, kork. 65 cm) 1 580 €, Vepsäläinen. Santa + Colen Tripode M3 -pöytävalaisin 391 € ja Taf Studion tammipuinen Atelier-tuoli 549 €, JG:n Zipper-tyynynpäällinen 80 € ja Viktor Sundmanin pallovaasi 93 €, Artek. Samettityynynpäällinen 39 €, hapsupeitto 84 €, kupit 9,90 €/kpl ja Madam Stoltzin Feather-pölyhuiska 22 €, Moko. Käsin kudottu Laine-villamatto (200 × 300 cm) 2 380 €, Sera Helsinki. Sika Designin Fanco Albini -rahi (halk. 65 cm) 385 € ja Warm Nordicin Beak Bird -sarjan Tall Heron -puulintu 74 €, Finnish Design Shop. Vanha perhosjuliste on Hagelstamilta. Seinässä on Tikkurilan sävy L396 Mehiläisvaha.

Mehiläisvahan sävy kuumentaa sisustuksen tunnelman. Yhdistä mausteiseen hunajankeltaiseen vaaleita puunsävyjä, rottinkia ja ripaus ruskeaa.

Keltainen on energisoiva väri, joka sopii hyvin yhteen tummien ja vaaleiden puukalusteiden kanssa. Tikkurilan maalisävy on S302 Greippi.

Välitilassa on Casa Dolce Casan Casamood Artwork Deco -laatta, jonka terrazzokuviot on toteutettu digitaalisella painatuksella, (60 × 120 cm), 633 €/m², Abl-laatta. Klassik Studion Milo Drop -vaasi (kork. 21 cm) 45 € ja kannellinen Tivoli Marquee -rasia 46,75 €, Finnish Design Shop. Seraxin pyöreä maljakko 9,90 €, Stockmann. Madame Stoltzin graniitista valmistettu alusta 45 €, Formverk. Kurvikas Tivoli Entry -kahvipannu 80,50 € ja kuppi 12 €, Out of the Dark. Hapsullinen puuvillapeitto 84 €, Moko.

Sinikuvioinen terrazzolaatta on trendikäs valinta hunajankeltaisen kaveriksi.

3. Viileät vihreät

Vihreä rauhoittaa ja yhdistyy raikkaasti valkoiseen. Hyvä idea on poimia alakaapistojen sävy myös viereiseen seinään. Ratkaisu ryhdistää keittiön ilmettä. Seinissä ja kaapistoissa on Alcron maalisävy Såpa.

Leikittele saman värin eri sävyillä: takaseinässä on Jotun Ladyn sävy Treasure, etualalla Antique Green.

4. Älä unohda valkoista ja hiekkaa

Valkoinen on aina raikas valinta. Mutta maalivärin valinnassa pitää olla tarkkana: harmaalla taitettu valkoinen näyttää sinertävältä, ruskealla taitettu punertavalta. Sävyjä kannattaa tarkastella sekä päivänvalossa että keinovalossa sopivan löytämiseksi. Paperinvalkoinen sävy on Teknoksen T1744.

Vaalea hiekka on lämmin mutta neutraali seinän sävy, johon on helppo yhdistää tummia maanvärejä ja pastelleja. Ljuvligt-värisävy on Alcron.

Julkaistu: 5.2.2019
1 kommentti