Marikan ja Sebastianin terassiprojekti laajeni uima-allastalon rakennuttamiseen – hulppea vesikeidas on koko perheen ympärivuotisessa käytössä
Rakenna ja remontoi
Marikan ja Sebastianin terassiprojekti laajeni uima-allastalon rakennuttamiseen – hulppea vesikeidas on koko perheen ympärivuotisessa käytössä
Marika ja Sebastian Hisingerin oli tarkoitus tehdä terassialue kallion kupeeseen, mutta idea paisui uima-allastalon toteuttamiseen. Taitto-ovien ansiosta allasrakennuksen saa avattua osaksi terassia.
13.7.2021
 |
Avotakka
Pariskunta suunnitteli itse piha-alueen ja taloon kauniisti sulautuvan allasrakennuksen. Terassilla on ehditty istua monta hauskaa iltaa naapureiden ja ystävien kera. Sohvat ovat Ikeasta, pöydät Zarasta ja matot Rustasta.
Vaikka allasrakennus teknisine ratkaisuineen oli suurempi urakka, kuin perhe alun perin ajatteli, on se valmistuttuaan tuonut paljon iloa. Vastavirtalaitteen avulla altaassa pystyy tekemään tehokkaita harjoituksia. Marikalle mieluisinta altaassa on vesijumppa, Sebastianille uiminen, ja perheen tytöt Selina ja Isabel ovat innostuneita sukeltelemaan merenneitopyrstöillään.

Marika ja Sebastian Hisingerin ajatuksena oli tehdä terassialue nurmikon ja pihakallion väliin, mutta käynti Kevätmessuilla herätti heissä ajatuksen uima-altaasta. Koko perhe ehti jo innostua allasideasta, kun koekaivauksissa selvisi, että pehmeän maaperän vuoksi allasrakennus vaatii paalutuksen. Lasikuituinen upotettava allas vaihtui valettuun betonialtaaseen, ja projekti laajeni kattamaan allasrakennuksen rakennuslupineen.

Pariskunta päätyi suunnittelemaan rakennuksen itse, sillä Sebastian on innostunut arkkitehtuurista ja Marika tekee työkseen sisustussuunnittelua. Lupa- ja rakennepiirustuksissa käytettiin ulkopuolista apua.

Terassiin on käytetty Lunawoodin 26 senttiä leveää lämpökäsiteltyä terassilautaa, joka on käsitelty mustaksi Tikkurilan Valtti plus -terassiöljyllä.
28-asteinen vesi sopii tytöille. Allasrobotti auttaa siivouksessa. Putkistoon on liitetty ultraviolettivalolaite, joka tuhoaa viruksia, bakteereja ja levää. Näin tarvitaan vähemmän kemikaaleja.

Uima-allas on kooltaan 3 × 6 metriä ja syvyydeltään 1,2–1,5 metriä. Allasrakennuksen yhteydessä on tekninen tila, josta säädetään altaan tekniikkaa. Lämmityksessä hyödynnetään asuintalon aurinkoenergiaa.

Allasrakennuksen lasiliukuovet ja taitto-ovijärjestelmä on toteutettu Aluprofin tuotteilla. Lukittavat ovet lisäävät lapsiturvallisuutta, ja lähes koko seinän pituudelta avautuvilla taitto-ovilla allasrakennuksen saa avattua osaksi terassia.

Altaan runko on rakennettu valuharkoista ja itse rakennus energiatehokkaista passiiviharkoista. Allastalon katto on pinnoitettu tammirimoituksella, jonka toteutti mikkeliläinen Veijon verstaan Veijo Jaakkola.

Terassilaudat on asennettu myötäilemään kallion muotoja. Linjakas tarjoiluvaunu löytyi Maskusta.
Allasrakennuksen Cinca Stonecut White Slip resistant -laatoitus jatkuu pihalle. Siihen on integroitu istutuspaikat riippajalaville. Kastelussa auttaa Gardenan kastelujärjestelmä.

Piha-alue on jaoteltu selkeiksi ryhmiksi: kivetys, nurmikkoalue, terassi ja erillinen alue marjapensaineen ja hedelmäpuineen. Kokonaisuus on selkeä ja helppohoitoinen.

Uima-altaan lisäksi pihassa rakkainta on kallio ja sen takana avautuva metsä. Aurinkoisina päivinä kalliolle tehdään rentoutumispaikat.

Marika sisustaa mielellään viherkasveilla niin sisällä kuin ulkonakin.
Kallio suojaa terassia tuulelta ja on myös upea tausta uima-altaalle.

1 kommentti