Tyylikäs momo-koti
Sisustus
Tyylikäs momo-koti
1960-luvun momo- eli modest modern -kodissa katto on matalalla ja ikkunat leveät. Tyyli on päivitetty kekseliäillä ideoilla.
7.4.2016
 |
Kotivinkki

Asunnon ilme on pyritty pitämään mahdollisimman selkeänä, jopa jalkalistat on jätetty asentamatta. Parketti maalattiin ennen muuttoa harmaaksi Betoluxilla. Kaksikerroksinen laatikonmallinen tiilitalo on tyypillinen momo-koti, joka on lyhenne sanoista”modest modern”, vaatimaton modernismi. Suunnittelussa on arvostettu selkeyttä ja pelkistettyjä linjoja. Isot laakaikkunat pitävät huolen, että sisään tulvii luonnonvaloa, ja pohja on laatikkomainen ja yksinkertainen.

Massiiviset tehdasvalaisimet on hankittu berliiniläiseltä kirpputorilta. Mustavalkoinen pöytä on Hayn ja Ilmari Tapiovaaran tuolit Huuto.netistä. Kirjakaappi on tehty mittatilauksena Helnon Kallio-keittiömallistosta.

Puusepänpalvelu Teemu Siniranta valmisti keittiön koivuvaneriovet mittaan Ikean keittiörunkoihin. Keittiön kaapinovet on vahattu Osmo Color -vahoilla, ja niihin on asennettu helakauppa Hokolasta hankitut lankavetimet. Aiemmin L-mallinen keittiö remontoitiin kahdelle seinälle niin, että liesi, vesipiste ja ruoanvalmistus ovat toisella puolella ja toisella säilytystilaa kuiville aineille sekä jääkaappi-pakastimelle. ”Lattiaan valitsimme vedenvihreän, helppohoitoisen ja paljon julkisissa tiloissa käytetyn Rempin kumisen kolikkomaton.”

Keittiön tiikkihyllyt asukas sai ystävältään ja kannattimet hyllyihin hankittiin Ikeasta. Tässä kodissa tavarat pidetään paikoillaan, sillä tavarapaljous tuo kotiin rauhatonta oloa ja epäjärjestystä. 

Kauniit piirustukset ja muut muistamiset on helppo merkitä eteisen korkkiseinälle. Pitkällä käytävällä on Ikean Pax-säilytysjärjestelmä.

Pikkuruisen kylpyhuoneen yhtenäinen ilme on saatu kattoon asennetusta koivuvanerista sekä koivuvanerisista säilytyskaapeista.

Keväisin ja kesän asukas sisustaa parvekkeen olohuoneen jatkeeksi ja istuttaa sinne yrttejä ja kukkia ruukkuihin. Tomaatintaimet, minttu, lehtipersilja ja korianteri viihtyvät lounaissuunnassa olevalla lämpimällä parvekkeella.

Makuuhuoneen takaseinällä on Erica Wakerlyn ruutukuvioinen tapetti. Ikean kaappeihin on hankittu koivuvaneriset mittatilausovet Teemu Sinirannalta. Vetimen paikkaan on porattu 35-millinen reikä.

Perheen tyttären huone pysyy siistinä, kun kaikille leluille ja pienille aarteille on omat säilytysboksinsa. Ikkunaseinä tapetoitiin Duro Swedenin Djurriket-tapetilla. Elfa-säilytysjärjestelmän jykevät hyllyt kannattelevat pitkän rivin lastenkirjoja ja nukkekodin.

Kommentoi »