Turkoosi joulukoti
Sisustus
Turkoosi joulukoti
Mäntsäläläisessä hirsitalossa joulukoristeet toistavat sisustuksen sävyjä. Turkoosin, harmaan ja mustan yhdistelmä näkyy joka huoneessa.
9.12.2015
 |
Kotivinkki

Jenni ja Mauritz asuvat poikansa Oskarin kanssa kauniissa hirsitalossa Mäntsälässä. Kodin koristelu jouluun on Jennille tärkeää. Hän kertoo pääsevänsä flow-tilaan kotia laittaessaan.

Kuusen oksilla on joulukalenteri eli mustavalkoisia lappuja, joiden takaa paljastuu päivän yhteinen jouluinen puuha tai tehtävä. 

Tässä kodissa ei haluta perinteistä puna-vihreää joulua, joten myös joulupöydän kattaus noudattaa Jennin lempivärejä: mustaa, harmaata ja turkoosia. 

Ensimmäisenä adventtina Jenni antaa itselleen luvan aloittaa koristelun. Joulun kattauskin on turkoosi ja musta.

Kauniin piparin saa ottaa, jos vain raaskii. Aitoa kuusen tuoksua kotiin tuovat havunoksat lasipurkeissa. 

Takka loimottaa lämpöään päivittäin. Takan edessä olevan himmelin kaksi pienintä osaa Jenni askarteli itse mustista pilleistä.

Turkoosi vitriinikaappi oli alunperin valkoinen. Sen alaosaan Jenni viritti mustavalkoisen kankaan, jonka taakse kätkeytyvät Mauritzin värikkäät kirjat. Lipaston päälle Jenni tekee vaihtuvia asetelmia.

Myös seinä kaipasi asetelmiin sopivaa ilmettä, joten se sai pintaansa antiikkilaastia, joka maalattiin harmaaksi. Poron pää on seinätarra.

Jenni käyttää paljon aikaa lahjapakettien tekoon. Jokainen paketti saa ylleen kodin sävyihin sopivan kääreen koristeineen.

Työhuone on pyhitetty Jennin askarteluille. Pöytä sai uuden ilmeen, kun Jenni maalasi sen koristeelliset jalat turkoosilla.

Makuuhuoneissa yöpöydät kiinnitettiin seinään.

Kommentoi »