Kotivinkki

Tosi-tv on Paula Norosen salainen pahe – ”Äänikirjojen kuuntelu mullisti kotitöiden tekemisen”

Tosi-tv on Paula Norosen salainen pahe – ”Äänikirjojen kuuntelu mullisti kotitöiden tekemisen”
Kirjailija Paula Norosen lempipaikka kotona on sohva, jolla hän syö lapsilta salaa ja kirjoittaa huonosta työergonomiasta piittaamatta. Tässä jutussa Paula kertoo, mitkä asiat tekevät elämästä parasta.
Julkaistu: 10.8.2022

Paras tapa rentoutua

Rentoudun, kun olen saanut hoidettua tärkeät asiat pois. Telkkarin katsominen on salainen paheeni, tai ei niin salainenkaan – tulee katsottua kaikenlaisia reality-ohjelmia ja sarjoja. Vastapainoksi kuuntelen ja luen kirjoja. Äänikirjojen kuunteleminen on mullistanut kotityöt. Ja koska työni kirjailijana on aika yksinäistä, on rentouttavaa, kun meillä on naisten oma pipolätkäporukka.

Paras satsaus

Meille tuli kaksi vuotta sitten Remu-koira. Se on ovela, älykäs tryffelikoira ja oppii kaiken sekä hyvässä että pahassa. Se on työkaverini. Jos se joskus harvoin kaipaa minulta huomiota, se katselee minuun päin, kävelee eteiseen ja hakee sieltä kengän ja näyttää, että jos et ole nyt minun kanssani, rupean syömään tätä kenkää.

Paras kotityö

Tykkään pestä pyykkiä. Ja kiva kotityö on sekin, kun vien koiran ulos ja saan happea. Se katkaisee päivän, ja pääsen juttelemaan muiden kanssa koirapuistossa.

Paras päivä

Sellainen päivä, jossa olisi kaikkea parasta, mitä elämä voi antaa, ainakin paljon urheilua. Pelasin joskus jalkapalloakin, nyt käyn salilla. Parhaana päivänä kirjoittaminen sujuu ja syntyy uusia oivalluksia. Silloin saan viettää aikaa perheen kanssa ja jaksan juosta seitsemän kilometriä. Ja vielä onnistun tekemään ruokaa, josta poikkeuksellisesti koko perhe pitää.

Paras paikka kotona

Sohva, jolla kaikkien neuvojen vastaisesti kirjoitan maaten huonossa asennossa koira sylissä. Se valtaa puolet sohvasta. Toisinaan syön työpäivän aikana sohvalla lapsilta salaa.

Paras hetki

Tykkään aamusta ja herään useimmiten hyvällä tuulella. Aamupalani on välillä helppo tuorepuuro, ja peruskaurapuurokin käy. Kun minulla oli korona, kaurapuuro oli ainoa ruoka, joka maistui. Laitan puuron sekaan pähkinöitä, auringonkukansiemeniä ja marjoja.

Paras...

Ruoka: Savustettu kala

Juoma: Vichy

Tuoksu: Koiran tassun tuoksu

Matkakohde: Mökki

Vaate: Verkkarit

Jäätelö: Lakritsi

Keittiöväline: Kahvinkeitin

Kulkupeli: Polkupyörä

Musiikki: Fiiliksen mukaan

Elokuva: E.T.

Herkku: Irtokarkit

Vuodenaika: Syksy

Huonekalu: Sohva

Kasvi: Sinivuokko

Jälkiruoka: Mansikkarahka

Kaupunki: Berliini

Iltarutiini: Lenkki koiran kanssa.

Kommentoi »