Toimiva eteinen - 12 vinkkiä
Sisustus
Toimiva eteinen - 12 vinkkiä
Näillä vinkeillä muokkaat eteisesi paremmaksi!
17.4.2012
 |
Kotivinkki

1. Pidä esillä vain niitä vaatteita ja kenkiä, jotka ovat ahkerassa käytössä.

2. Asenna koukut oikealle korkeudelle, niin että lapsetkin saavat itse ripustettua vaatteensa.

3. Hanki jokaiselle perheenjäsenelle oma laatikko henkilökohtaisia asusteita varten. Valitse kullekin henkilökohtainen väri. Kun oma koukku ja laatikko ovat lempiväriä, se voi innostaa lapsia olemaan järjestelmällisiä. Jos et innostu värien kanssa leikkimisestä, merkkaa laatikot jollakin muulla tavalla.

4. Kiinnitä seinän yläosaan hylly vaikka koko eteistä kiertämään. Säilö tavarat, joita ei tarvita joka päivä, kauniisiin laatikoihin. Katonrajassa voi olla myös kodin kirjasto.

5. Jos kenkäsäilytyksen hyllyväli on korkea, saat useamman parin mahtumaan hyllyyn, kun asetat kengät laatikoihin. Toimii kengille, joita ei käytetä päivittäin!

6. Pienen tilan ei tarvitse olla ankea ja väritön. Ripusta eteiseen tauluja, tai tapetoi yksi tai useampi seinä kauniilla tapetilla. Pientä tilaa varten voi haksahtaa vähän hintavampaankin tapettiin, koska sitä ei tarvita paljon.

7. Myös pienessä eteisessä kannattaa olla laskutaso pikkutavaroille. Hanki malli, joka kiinnitetään seinään. Näin lattiatila säilyy vapaana.

8. Valaise eteinen hyvin. Liian hämärä tai liian kirkas valo muuttavat värejä ja ärsyttävät silmiä. Vaatesäilytystilojen pitää valaista hyvin, jotta vaatteet ja kengät löytyvät vaivatta. Tähän käy myös erillinen kohdevalo. Asenna kohdevalo myös eteisessä olevan valokuvan tai taulun yhteyteen. Myös peilin seudun pitää olla hyvin valaistu. Pöytälampulla saa luotua tilaan tunnelmaa, mutta ahtaissa tiloissa joku voi pyyhkäistä sen lattialle. Ahtaissa tiloissa myöskään jalkalamput eivät toimi. Värit toistuvat parhaiten, kun keinovalo muistuttaa päivän-valoa. Ylöspäin suunnatut valaisimet saavat pienen tilan vaikuttamaan suuremmalta ja korostavat rakenteita. Sähköjohtoja ei kannata jättää lattialla risteileviksi vyyhdeiksi. Suuntaa säädettävät valaisimet siten, että ne eivät häikäise sisääntulijaa.

9. Oven ulkopuolelle voi laittaa kuraa ja kiviä keräävän karkean maton. Matto on tarpeen ainakin oven sisäpuolella.

10. Peilistä tarkastat ulkonäön, ja se avartaa pientä tilaa ja toistaa lamppujen kajoa. Sijoita peili paikkaan, jossa se heijastaa jotakin kaunista.

11. Hanki monikäyttöisiä kalusteita. Säilytysarkku tai säilytystilalla varustettu penkki ovat hyviä kenkien ja asusteiden säilytyspaikkoja.

12. Hyvä eteismatto pysyy jämäkästi paikoillaan. Sisal ja villa ovat parhaita materiaaleja. Etenkin sisal on erittäin kestävä.

Kommentoi »