Kotivinkki

Toimittaja Hanna Sumari: ”Huokaan joka kerta syvään, kun ajan kotipihallemme Espooseen”

Toimittaja Hanna Sumari: ”Huokaan joka kerta syvään, kun ajan kotipihallemme Espooseen”
Toimittaja Hanna Sumari arvioi televisiossa muiden koteja. Vapaa-ajalla hänen mielensä kaipaa ulkoilmaa kaiken suhinan vastapainoksi. Tässä jutussa hän kertoo, mitkä asiat tekevät elämästä ihan parasta.
Julkaistu: 28.11.2018

Ihan paras neuvo

Isäni opetti minulle, että kaikki ihmiset ovat samanarvoisia. Mikä tahansa ongelma minulla onkaan, jollain toisella on se sama. Ei myöskään pidä pelätä korkeammassa asemassa olevia ihmisiä. Koska teen työtä julkisuudessa, törmään joskus siihen, että minua jännitetään. Se on epämiellyttävää. Tekisi mieli sanoa, etkö näe, että olen vain ihminen!

Ihan paras paikka kotona

Ruokasali, joka sijaitsee vanhan huvilamme laajennusosassa. Asumme jo puolisoni kanssa kahden ja kolme lastamme omillaan. Olen onnellisimmillani, kun istun syömässä pöydän ääressä rakkaiden ihmisten kanssa.

Ihan paras hetki

Herään Saarenmaan-mökillämme aina aikaisin ja menen yöpaidassa pihalle juomaan kahvit. Sään pitää olla tosi kurja, että jäisin sisälle. Mökin pihalla valo siivilöityy kauniisti puiden välistä, auringonnousu näkyy upeasti ja hiljaisuus on ihmeellinen.

Ihan paras satsaus

Omaan terveyteen satsaaminen. Innostuin vuonna 2013 Fustrasta, joka on kehon virheasentoja korjaava harjoittelumuoto. Se pitää minut terveenä ja kivuttomana ja vei migreenin mennessään.

Ihan paras tapa rentoutua

Hyvä yöuni. Olen aina ollut aamuvirkku, ja saatan herätä jo neljältä, mutta nyt olen oppinut nukahtamaan uudestaan. Nukahdan tilanteissa, joissa ei tarvitse tehdä mitään, kuten kampaajalla ja hammaslääkärissä.

Ihan paras epäonnistuminen

Jokainen moka on mahdollisuus oppia jotain. Ainakin oppii sen, että tätä ei kannata tehdä enää.

Ihan parasta Suomessa

Hiljaisuus. Tarvitsen tuulta ja puiden puhetta ympärilleni, jotta pysyn tasapainossa. Kuten eräs kehonhuoltaja sanoi, minulla on New Yorkin syke sisälläni. Viihdyn säpinässä, mutta kukaan ei jaksa sellaista loputtomiin. Siksi huokaan joka kerta syvään, kun ajan kotipihallemme Espooseen maalle. En voisi asua kaupungissa.

Paras...

Lempiruoka: Grillatut mustekalalonkerot

Juoma: Dry martini -cocktail

Maku: Korianteri

Kirja: Richard Raynerin Pilvien piirtäjä

Huonekalu: Thonetin antiikkituoli

Tuoksu: Ulkona kuivunut valkopyykki

Matkakohde: Havaiji

Kulkupeli: BMW:n matkaenduro -moottoripyörä

Kännykkäsovellus: Instagram

Keittiöväline: Kitchen Aid -yleiskone

Elokuva: Pieni suklaapuoti

Kosmetiikkatuote: Sensain hoitovesi

Herkku: Pavlova

Kaupunki: Amsterdam

Vuodenaika: Kesä

Aamupala: Tuorepuuro

Artisti: Avicii, ja Julio Iglesias kun teen ruokaa

Musiikki: Räppi lentokoneessa ja nukahtaessa

Kasvi: Vanhat perennat, kuten hopeahärkki

Ravintola: Maxill

Kommentoi »