Kotivinkki

Lasten vanhasta leikkipaikasta tuli Tinan ja Juhan romanttinen keidas – ”Täällä pidämme parisuhteen taikaa yllä”

Lasten vanhasta leikkipaikasta tuli Tinan ja Juhan romanttinen keidas – ”Täällä pidämme parisuhteen taikaa yllä”
Kun lapset muuttivat kotoa, Tina ja Juha Karvonen valtasivat leikkipaikkana toimineen vanhan puumajan itselleen. Nyt se palvelee romanttisena arjen pakopaikkana.
Julkaistu: 14.8.2020
"Rakensimme majan nuorimman poikamme Rudolfin toiveesta Loviisassa meren ääressä sijaitsevan hirsitalomme sisäpihalle. Käytimme vain purkujätettä ja sisustimme majan kotoa löytyneillä tavaroilla.
Miten elävästi minä muistan poikani pienenä merirosvona kirkumassa ja tepsuttelemassa pitkin pihaa. Sydämeen vähän koskee, kun mietin niitä aikoja, mutta elämä menee eteenpäin ja hyvä niin.
Puumaja on rakennettu ylijäämämateriaaleista. Sopivasti kuluneen majan yksi tukipilari on omenapuun runko. Tähän puumajaan kipuaminen on helppoa portaita pitkin. Ylhäältä ikkunoista on huikeat näkymät merelle.
Majan alla voi hetkeksi nukahtaa omien unelmien äärelle. Tyynyt ovat Tinan omasta Greyscale-mallistosta.
Olemme keksineet tälle paikalle uuden merkityksen. Puumajassa saamme mieheni kanssa olla lapsenmielisiä ja luovia yhdessä.
Minä rakastan istua majassa mieheni kanssa keskellä arkea. Poksautamme kuohuviinin ja herkuttelemme. Ei sen niin ihmeellistä tarvitse olla, että pääsee hetkeksi askareista ja töistä irti.
Juha ja Tina löytävät toisilleen aina aikaa arjen keskeltä. Kukat ja seppele, Dream Flower.
Kakut, Favorit Café & Teashop.
Maja on keskellä pihaa, vanhaa villiintynyttä puutarhaa, jossa niittykukat ja luonnonvaraiset kasvit saavat kukkia sulassa sovussa perennoiden ja vanhojen ruusu- ja syreenipensaiden kanssa.
Ylhäältä on mukava tähyillä ja katsella omaa pihapiiriä, kasveja, taloa, omien kättemme jälkeä ja moottoripyöriä. Maja on keskellä rinnetonttia, ja majasta näkyy talon yli merelle ja Loviisan Laivasillalle.
Runsaat kukat majassa pehmentävät tunnelmaa.
Kun maalaa liitutaulumaalilla seinään kiinnitetyn vanerilevyn, se on helppo vaihtaa, jos liitutaulu alkaa kyllästyttää.
Iltaisin on ihana hengähtää hetki kahdestaan ja pohtia maailmanmenoa ja suunnitella tulevaisuutta. Mitä kivaa keksimme ja mitä kaikkea voisimme tehdä, ja milloin näitä unelmia olisi mahdollista toteuttaa!
Toivon, että majassa ei ajateltaisi surullisia asioita. Tämä on iloisuuden ja mahdollisuuksien haavemaailma. Eihän sillä ole väliä toteutuvatko unelmat, tärkeää on, että niitä ylipäätään pohtii. Ehkä jo seuraavana iltana meillä on uudet unelmat.
Puutarhan perällä sijaitseva puumaja on sopiva paikka myös meditaatioon ja hiljaisiin hetkiin. Mukulakivipiha on vanha.
Puumajassa kuuntelemme musiikin sijaan toisiamme ja omia ajatuksiamme. Kuuntelemme sitä, mitä luonto meille kertoo. Juttelemme ihan kaikesta, pidämme parisuhteen taikaa yllä.
Välillä kaukaa kantautuu veneiden moottorien kaiku. Täällä tulee oltua läsnä itselleen ja toiselle. Huomaamme, miten upeita asioita ympärillä on, kun vain maltamme pysähtyä."
1 kommentti