Tilkkutyö syntyy pala palalta – ompele, neulo tai virkkaa
Sisustus
Tilkkutyö syntyy pala palalta – ompele, neulo tai virkkaa
Jämäkankaat, -langat ja -tapetit saavat uuden elämän tilkkupintoina. Katso, mitä kaikkea hauskaa niistä saa aikaan!
30.3.2017
 |
Unelmien Talo&Koti
Apeannäköisestä laatikostosta tuli silmänilo, kun se freesattiin remonteista yli jääneillä tapetinpaloilla. Jokaiseen laatikkoon liisteröitiin erilainen kuosi. Idean voi toteuttaa myös kaapinoviin.
Tee tilkkuliina, joka ei pesua kaipaa! Pöydänpinta on liimattu täyteen tapetti- ja kangaspaloja. Levyn päälle on pingotettu suojamuovi, jonka reunat on käännetty alapuolelle näkymättömiin ja kiinnitetty nitojalla.
Tilkkuteemaan voi suhtautua näinkin luovasti. Kevyet keittiönverhot on koottu kirppareilta kerätyistä kukikkaista nenäliinoista, jotka on yhdistetty toisiinsa erilaisilla pitseillä.
Tästä ei tilkkutyö juuri nopeudu! Keittiönikkunan yläkappaan tarvittiin vain kolme isoa tilkkua, kaikki punavalkoisia. Samalla idealla voi ommella vaikka pitkät sivuverhot.
Lastenhuoneen punasävyinen tilkkupeitto on vain silmänlumetta, sillä se on oikeasti painettu pussilakana. Kuosi on niin nätti, ettei sänky kaipaa muuta päiväpeittoa. Pyöreä tyyny sitä vastoin on tehty kangaskaitaleista.
Työhuoneen värit ovat kuin karkkipussista. Perheessä harrastetaan ompelua, joten tilkkuvakka pursuaa ihanuuksia. Niistä syntyi suloinen peitto ja pari tyynyä päästä vedettävän pinkin sängyn somisteiksi.
Tikattu tilkkupeitto on hankittu valmiina, mutta siitä voi napata idean värien vallattomaan yhdistelyyn. Hauskasti kerroksellinen kokonaisuus syntyy, kun sänkyyn pedataan kaksi erimittaista helmalakanaa, toinen pitsinen ja toinen sileäpintainen. Tilkkuteema toistuu yöpöydän hassussa kehyksessä.
Näyttävä sängynpeite on tuliainen New Yorkin Anthropologie-liikkeestä, mutta vastaavan voi helposti toteuttaa itsekin reilunkokoisista kangaskaitaleista. Yksiväriset raidat kuviollisten kuosien välissä rauhoittavat kokonaisuutta. Kiva idea on myös seinään maalattu sängynpääty.
Löhöilysohvan pehmusteeksi on heitetty kasa tilkkutyynyjä. Joukossa on sekä raitakankaista ommeltuja tilkkutyynyjä että tyynyn kokoiseksi virkattu isoäidinneliö. Raitatyynyihin on saatu eloisa pinta vaihtamalla raidan suuntaa joka toisessa ruudussa.
Iloisenvärinen tilkkupeitto on toteutettu aina oikein -tekniikalla neulotuista neliöistä, jotka on ommeltu yhteen. Jos jokin lanka sattuu olemaan hiukan paksumpaa, neliöön riittää vähemmän silmukoita.
Vinokaton alla sijaitsevaa ompeluhuonetta värittää perheen äidin tekemä tilkkutäkkitapetti. Häneltä meni pari iltaa sen toteuttamiseen. Eloisuutta lisää se, että palat ovat keskenään erikokoisia.
Tässä kodissa asuu käsityötaituri, joka kertoo saavansa väreistä iloa ja energiaa. Iso osa kodintekstiileistä on hänen virkkaamiaan tai ompelemiaan. Sohvaa peittää kangastilkuista ommeltu peitto.
Sohvatyynyt ovat talon taitavan emännän ompelemat. Punakeltainen tyyny on tehty villakankaista helpolla tilkkutyötekniikalla, kuviotyynyt on applikoitu ompelukoneella. Pikkuruisetkin tilkut kannattaa säästää tulevaa inspiraatiota varten!

Lue lisää:

Kommentoi »