Kotivinkki

Isoäidin nukkeleikki! Terhi on tehnyt Barbielle satoja mekkoja ja jopa vaateputiikin – ”En arvannut, että homma lähtisi käsistä”

Isoäidin nukkeleikki! Terhi on tehnyt Barbielle satoja mekkoja ja jopa vaateputiikin – ”En arvannut, että homma lähtisi käsistä”
Terhi Saarisen, 52, opetteli tekemään lapsenlapsensa Barbie-nukelle vaatteita. Taito kasvoi tehdessä ja pian isoäiti alkoi rakentaa nukeille myös putiikkia, josta vaatteita voisi käydä ostamassa. Tähän asti suurin projekti on ollut Barbie-talo, jonka rakentamiseen meni vuosi.
Julkaistu: 27.10.2020

"Leikin lapsena paljon Barbie-nukeilla. Niiden vaatteet olivat siihen aikaan tosi kalliita, mutta meillä vaatteita oli paljon, koska äitini ja mammani ompelivat niitä. Minusta oli kiva istua ompelukoneen takana ja odottaa, että vaatteet valmistuvat.

Kolme vuotta sitten oma lapsenlapseni pyysi minua tekemään hääpuvun ensimmäiselle Barbielleen. Rupesin värkkäämään pukua, ja se lähti lapasesta. Ajattelin, että teen saman tien toisenkin.

Taito kasvoi tehdessä. Aloin tehdä mekkoja, takkeja ja hameita ja rakentaa nukeille putiikkia, josta niitä saisi käydä ostamassa. Suurin projektini oli talo, jota rakensin vuoden. Näytin sen lapsenlapselle vasta jouluna. Hän oli ihan ihmeissään.

Olen tykännyt aina kauniista tavaroista. Tykkään tehdä Barbie-nukeillekin luksusjuttuja, kuten juhlamekkoja ja hääpukuja.
Barbien vaatteet ja asusteet ovat Terhin ja lapsenlapsen Anielan yhteinen juttu. Kolmen vuoden aikana on syntynyt satoja Barbien mekkoja. ”Olen jo lopettanut laskemisen! On ihanaa, että pystyn antamaan Anskulle aikaa tällä tavalla. Lapsilla on ihan uskomaton mielikuvitus.”

Olen tykännyt aina kauniista tavaroista. Työskentelen kosmetiikka-alalla ja tykkään tehdä Barbie-nukeillekin luksusjuttuja, kuten juhlamekkoja ja hääpukuja.

En koskaan käytä kaavoja. Rakennan mekot suoraan nuken päälle, ja niistä tulee hyviä tai huonoja. Yleensä tunnen, milloin hommaan ei kannata edes ruveta.

Olen tehnyt vaatteita, asusteita, koruja ja huonekaluja. Kokonaisuuden rakentaminen on kivointa. Kerran rupesin tekemään minihotellia, jonne hääpari voisi mennä yöksi. Tein sviitin, spa-osaston, kylpytakit ja aamutohvelit. Kehittely vei mennessään. Välillä olen miettinyt, pitäisikö alusvaatteille ja hajuvesille olla omat kauppansa. Vaatekauppa valmistui juuri.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Innostuitko? Osta inspiroiva Kototekoja-kirja tästä

SISÄLTÖ JATKUU
Kerran rupesin tekemään minihotellia, jonne hääpari voisi mennä yöksi. Tein sviitin, spa-osaston, kylpytakit ja aamutohvelit.

Tuunaamalla ja mielikuvituksella saa paljon aikaan. Ajattelen, että kaiken ei tarvitse olla uutta ja ostettua. Kerran tein nukeille lampun sitruunamehupurkista. Miehen mielestä sahaan, poraan ja ruuvaan niin huonoilla työkaluilla, että on ihme, että saan mitään aikaiseksi.

Tilaan materiaaleja netistä, kaivan kangaskauppojen tilkkulaareja ja teen löytöjä kirpputoreilta. Aina kun jokin tavara on menossa rikki, katson, voisiko sitä vielä hyödyntää.

Painiskelin aiemmin sen kanssa, voinko käyttää mekoissa mamman vanhoja pitsejä ja suruhuntuja. Päädyin siihen, että ne ovat paremmin esillä mekoissa kuin laatikossa. Suosikkimekkoni ovat sellaisia, joilla on tunnearvoa.

Joku voi ajatella, että olen vähän kajahtanut. Tässä iässä en välitä siitä.

Kun tein ensimmäisen mekkoni, en arvannut, että homma lähtisi käsistä. Nykyään minulla on nukeille oma huone, jossa ne ovat piilossa kissoilta. Se paisuu kuin pullataikina. Joku voi ajatella, että olen vähän kajahtanut. Tässä iässä en välitä siitä.

Barbie-harrastus tuottaa mielihyvää, jota on vaikea selittää. Joku tykkää kuntoilla, tämä on minun juttuni. On aina ihanaa, kun ihminen löytää sisältöä elämäänsä.

Käsillä tekeminen on äärettömän terapeuttista. Rakentaessa unohdan kaikki työasiat ja muut huolet.

Parhaita hetkiä ovat ne, kun kamppailen pitkään jonkin asian kanssa ja saan sen lopulta onnistumaan. Välillä olen itsekin ihmeissäni. En tiennyt osaavani näin paljon."

3 kommenttia