Terassin sisustus – 23 ideaa, joilla loihdit ulkotilasta viihtyisän kesäolohuoneen tai keitaan ruoasta nautiskeluun!
Sisustus
Terassin sisustus – 23 ideaa, joilla loihdit ulkotilasta viihtyisän kesäolohuoneen tai keitaan ruoasta nautiskeluun!
Terassin sisustus tekee ulkotilasta viihtyisän keitaan, jossa kesäpäivistä kelpaa nauttia. Yhdelle ruokapöytä ja tuolit ovat terassin tärkeimmät kalusteet, toinen panostaa olohuonetyyliseen sisustukseen. Kokosimme ideat niin pienille kuin isommillekin terasseille.

1. Rentoa bohotyyliä

Banaaninlehtikuidusta tehdyt riippuvalaisimet ja juuttimatto täydentävät terassin rennon tunnelman. Modernin pöydän alle mahtuu kuusi siroa taittotuolia, joita mukavoittavat istuintyynyt.

2. Harmaan sävyissä

Keveä, moderni kulmasohva ja matala sohvapöytä muodostavat selkeän ja ryhdikkään oleskelupaikan omakotitalon siperianlehtikuusiterassille, joka harmaantuu iän myötä charmikkaasti. Sohva ja pöytä on hankittu aikoinaan Ikeasta.

3. Valossa kylpevä kesäparatiisi

Neliömäisen pation keskelle l:n muotoon sijoitettu sohvaryhmä jättää tilaa seinustan ruukkukasveille. Aurinkosuojana on kevyt purjekangas. Pehmustetut polyrottinkisohvat ovat Bauhausista. Bistro-tuolit ovat Fermobin, muovimatto Zara Homesta.

4. Keidas illanistujaisiin

Viihtyisä terassi kutsuu istumaan iltaa ystävien ja sukulaisten kanssa. Vaaleasävyistä sisustusta terävöittää mustat pöydät, jotka toimivat yksin tai ryhmässä. Sohvat ovat Ikeasta, pöydät Zarasta ja matot Rustasta.

5. Minimalistista ilmettä

1950-luvun omakotitalon uusi terassi on rakennettu harmaantuvasta siperianlehtikuusilankusta. Pukkijalkapöydän saa nopeasti suojaan sateelta. Mustaksi maalattu hylly on kätevä kukkapöytä.

6. Yhdessä tai erillään

Tiikkiset taittotuolit ja kahdeksankulmaiset pöydät on sijoiteltu valtavalle terassille siten, että ryhmää voi muokata sen mukaan, halutaanko olla yhdessä vai erillään. Samanlaiset valkoiset päivänvarjot kokoavat pöytäryhmät tyylikkäästi yhteen. Tiikkikalusteita kannattaa huoltaa öljyämällä, ellei halua, että ne muuttuvat sään vaikutuksesta harmaiksi. Harmaantuminen ei kuitenkaan lyhennä kalusteiden ikää, sillä tiikki on hyvin öljypitoinen puulaji.

7. Oven uusi elämä

Jämäkkä vanha ovi käy myös oivalliseksi terassipöydäksi, kun sen alle laittaa pukkijalat. Nämä sirot metallijalat ovat Ikeasta. Ruokailuryhmä on sateelta suojassa, sillä terassin päällä on juuri uusittu valokate. Vanhaan heinäseipääseen ripustetut valosarjat ja lyhdyt tuikkivat illan hämärtyessä.

Näppärä tekee itse niin suuren pöydän, että sen ympärille mahtuu koko suku. Kansi voi olla vaikka vanha ovi.

8. Japanin inspiroima

Puurimasta nikkaroidut penkit täydentävät ruokailuryhmän symmetriaa. Siro pöytä ja lasikaiteet antavat vehreän maiseman loistaa pääosassa.

9. Monipuolinen kesäolohuone

Ruokailutila on jäsennelty terassista ruukuilla ja jalallisella viljelylaatikolla, mikä luo huonemaisuutta. Ulkotakan tuli ja hauskat, roikkuvat pullolyhdyt luovat myös tunnelmaa. Kesäkeittiön takaseinä on muurattu vanhoista tiilistä. Pöytälevynä toimii vanha ovi, pukkijalat ovat Ikeasta. Polyrottinkiset tuolit on hankittu aikoinaan Vepsäläiseltä.

10. Vastaparina vehreydelle

Yksinkertaiset betonikalusteet tuovat kontrastia vanhan omakotipihan runsaalle kasvustolle. Luonnolliset liuskekivilaatat sopivat yhteen vankan pöydän kanssa.

11. Rempseällä otteella

Avoimen kesäkeittiön ruokapöytä on rakennettu naapurilta saadusta vanhasta ovesta. Juhlapäivinä pöydän päälle asetetaan vanerilevyt, jotta pöytäliina ei mene kuopalle ovipeilien kohdalta. Eripariset tuolit on ostettu netistä ja kirppiksiltä. Pöydän yllä on Ikean ilmavat valaisimet.

12. Sinistä ja valkoista

Mikä sopisikaan paremmin suomalaiseen suvimaisemaan kuin konstailemattomat valkoiset puukalusteet ja mustikansiniset yksityiskohdat? Maalatut kalusteet kannattaa silloin tällöin huoltomaalata, jotta ne kestävät säätä vuodesta toiseen.

Pidä huolta ulkokalusteistasi. Käsittele puupinnat aiemman käsittelyn mukaan öljyllä tai maalilla.

13. Sävy sävyyn

Terassin ilme pysyy yhtenäisenä, kun kalusteet mukailevat talon väritystä. Kokoontaittuvat kalusteet ovat käytännöllinen ratkaisu. Kuviollinen matto terästää kokonaisuutta.

14. Värimerellistä tunnelmaa

1960-luvun talon patio on rakennettu mukailemaan puustoa. Tuolit, rahi ja pöytä on helppo siirrellä auringon kierron mukaan sopivaan paikkaan.

15. Energistä vihreää

Omakotitalon kapealla terassilla on kuuden hengen siro pöytä, jonka ääreen on sijoitettu oliivin- ja omenanvihreitä tuoleja. Kirkkaanväriset tuolit elävöittävät tehokkaasti harmaata terassia. All Plastic -tuolit ovat Vitran.

16. Omin käsin kuusesta

Kuusesta itse nikkaroitu siro pinnasohva on mitoitettu sopimaan terassin katoksen alle. Istuintyynyt ovat Ikeasta. Omatekoiset vaaleat kasvihyllyt erottuvat hienosti mustaa seinää vasten.

17. Paikka omenapuun alla

Siirtolapuutarhamökin terassin romanttinen tunnelma syntyy pöytäliinasta, kukkapaljoudesta ja pastellinvärisistä tuoleista, joita kannetaan vuoroin sisälle ja ulos säätilanteen mukaan.

Kevyet tuolit ja penkit on vaivatonta nostaa sinne, missä kulloinkin kaivataan istumapaikkoja.

18. Pieneen tilaan sopivat

Kapealle terassille sijoitetut keveät Vibe-polyrottinkipunostuolit ja pieni, tiikkinen Royal-kahvipöytä muodostavat kompaktin oleskeluryhmän, jonka paikkaa on helppo muuttaa. Kuva Cane-line.

19. Tilaa isommallekin porukalle

Jykevän, omatekoisen pöydän ympärille mahtuu ruokailemaan koko klaani. Puiset pinnatuolit on kerätty kirpputoreilta ja maalattu erilaisilla vihreän sävyillä. Kokonaisuus on hauska mutta hallittu.

20. Hiilenmustaa

Ryhdikkäästä mustasta tuli 1970-luvun mökin ”punainen lanka”, joka toistuu myös ulkokalusteissa. Mustan metallipöydän pariksi sopivat samalla sävyllä maalatut pirttikaluston penkit ja kevyt taittotuoli. Kokonaisuuden viimeistelee rottinkinen riipputuoli.

21. Lomatunnelmissa

Espanjassa sijaitsevan rivitalokodin leppoisa oleskeluryhmä on toteutettu Tine K:n bohotyylisillä bambukalusteilla, joiden ilmettä voi muunnella tyynyillä. Bambukalusteet sopivat parhaiten katetulle terassille, jossa ne ovat säältä suojassa.

Laadukkaat metallikalusteet kestävät ulkona säiden armoilla huoletta.

22. Simppelisti maisemaa peittämättä

Ruokapöytä on sijoitettu näköalapaikalle, jossa voi ihailla koko illan järven taakse horisonttiin laskevaa aurinkoa. Pöytä on askarreltu betonivalussa käytetyistä jätelaudoista. Niistä on hiottu pahimmat betonimöykyt pois ja sen jälkeen ne on käsitelty mattapintaisella venelakalla. Laudan pinnasta tuli yllättävän hieno, kun puun syihin jäi aavistuksen verran betonia. Istuimet ovat Fermobin valmistamat klassiset Luxembourg-tuolit.

23. Suojassa seinustalla

Metallisen pöytäryhmän alla on kaksi räsymattoa, jotka tuovat mukavuutta jalan alle. Riittävän suuri päivänvarjo suojaa paitsi paahteelta myös pieneltä tihkusateelta.

Kommentoi »